Hercegovina Vijesti

Trebinje raspisalo konkurs za 90 studentskih stipendija

Grad Trebinje je raspisao konkurs za dodjelu stipendija prvog ciklusa studija za redovne studente sa stalnim mjestom boravka u Trebinju, u školskoj 2022/23. godini, a pravo na stipendiju će ostvariti 90 studenata.

Za ove svrhe je iz gradskog budžeta izdvojeno 15.500 maraka, a raspon stipendija je od 150 maraka, koliko će ostvariti 60 studenata, po 200 maraka će dobiti 20 studenata, a deset prvih mjesta na rang-listi, koja tek treba da se formira, imaće stipendiju od 250 maraka.

Pored uslova da je student prvi put redovno upisao školsku godinu, između ostalog je potrebno priložiti i dokaze o prosjeku ocjena, o socijalnom i materijalnom statusu, odnosno statusu svoje porodice, gdje primanja roditelja ne smiju prelaziti 2.200 maraka, te o svom eventualnom invaliditetu ili gubitku oca ili majke, a u obzir će se uzeti i činjenica da li u porodici ima još studenata.

Dokumenta se moraju dostaviti u originalu ili ovjerene kopije i ne smiju biti starija od tri mjeseca.

Sve će pregledati nadležna gradska komisija koja ima pravo provjeriti vjerodostojnost i tačnost svakog priloženog dokumenta, a svaki zahtjev za koji se utvrdi da dostavljeni podaci nisu tačni ili su lažni biće odbijen, ali će se odbaciti i sve one neblagovrmeno dospjele i nepotpune prijave.

Konkurs koji je otvoren krajem decembra prošle godine otvoren je mjesec dana, a nakon što se prikupe i pregledaju sve prijave, slijedi formiranje rang-liste, koja će biti objavljena na sajtu i oglasnoj tabli grada Trebinja.

 

 

Izvor: Nezavisne

BONUS VIDEO

Slični članci

Do kraja godine u funkciji zajednički prelaz na Zupcima

Urednik

U Bileći ponovo radi Muzička škola

Urednik

Najava: Izložba slika Zorana Tešanovića “Hipokoristik”

Urednik

Ćuk: Mnogo manje požara ove godine, građani poštovali mjere

Urednik

Izložba digitalnih kolaža Ane Vejin Bejat u Umjetničkoj galeriji „Rajka Merćep“ Bileća

Urednik

KC Trebinje: Program bioskopa od 24. do 29. oktobra 2024

Urednik

Grad Trebinje i elektroenergetski sektor pomažu sanaciju crkve u Vlasačama

Urednik

Trebinje dobija festival stripa

Urednik

Srpska bogatija za 22 bebe: Po jedan dječak u Trebinju i Nevesinju

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više