Vijesti

Trebinje se galopirajući penje na turistički tron

TREBINJE – Među brojnim ozbiljnim projektima iz oblasti turizma, profesorica na Visokoj školi za turizam i hotelijerstvo u Trebinju Andrijana Mrkaić Ateljević napravila je ozbiljnu studiju o marketingu ove oblasti.

Njena knjiga „Marketingom do uspješne turističke destinacije (ključni segmenti marketinga kroz primjere)“ promovisana je u Trebinju i na Svjetski dan turizma, gdje je kroz poglavlja predstavila identitet lokalne zajednice i nacionalni identitet.

Kaže da je u knjizi obradila i tipologiju i dinamiku, kao i brendiranje, imidž i identitet turističke destinacije, a, osim studentima, namijenjena je i svima koji se bave turizmom u privrednoj ili naučnoj praksi.

„Knjiga sadrži brojne indikatore, modele, statističke pokazatelje, grafičke i tabelarne prikaze koji upućuju na to kako kvalitetno upravljati turističkom destinacijom, te može imati veliki značaj i olakšati posao svima koji se bave turizmom“, kaže Mrkaić Ateljevićeva.

Koliko je ova knjiga značajna za turističke radnike, govori  i pažnja koju je izazvala njena promocija u stručnim krugovima.

„Nakon promocije veći broj predstavnika iz sektora turizma poželio je da ima knjigu, jer je prepoznao da može doprinijeti njihovom istraživanju i boljem razumijevanju turističkog tržišta“, dodaje ona.

Do sada su se za knjigu zainteresovali i predstavnici turističkih organizacija oko 40 lokalnih zajednica iz Republike Srpske, što je još jedan od pokazatelja koliko je uspjeha postigla ova studija.

Osvrćući se na turizam u Trebinju, Mrkaić Ateljevićeva navodi da je ova privredna grana u Trebinju na uzlaznoj putanji, odnosno u fazi razvoja, tako da je njoj kao profesoru iz ove oblasti nekako bilo i prirodno da se time bavi sa naučnoistraživačkog aspekta.

„Trebinje galopirajućim koracima pretenduje da postane ozbiljna turistička destinacija i na dobrom smo putu da se uzdignemo na turističkom tržištu, što već uveliko i činimo, jer imamo veliki broj kulturnih sadržaja, što je jako bitno, jer kroz kulturni identitet njegujemo tradiciju, običaje, norme, gastro i eno ponudu podneblja, a ljudi koji su za to odgovorni u našem gradu rade veoma dobar posao“, kaže Mrkaić Ateljevićeva.

Knjiga će svim zainteresovanima biti dostupna preko interneta, odnosno preko platforme „Research Gate“, a može se naručiti i direktno od autora.

Izvor: Nezavisne

BONUS VIDEO

Slični članci

Ćuk: Mnogo manje požara ove godine, građani poštovali mjere

Urednik

Izložba digitalnih kolaža Ane Vejin Bejat u Umjetničkoj galeriji „Rajka Merćep“ Bileća

Urednik

KC Trebinje: Program bioskopa od 24. do 29. oktobra 2024

Urednik

Grad Trebinje i elektroenergetski sektor pomažu sanaciju crkve u Vlasačama

Urednik

Trebinje dobija festival stripa

Urednik

Srpska bogatija za 22 bebe: Po jedan dječak u Trebinju i Nevesinju

Urednik

Uzbudljiv početak nove sezone Pab kviza u Kneževom konaku

Urednik

„Dobro došli kićeni svatovi“ pred publikom u Nevesinju

Urednik

U Bileći odigrano 6. kolo Istočne Hercegovine u bilijaru

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više