Hercegovina Naše priče Vijesti

Trebinje: Stanje bezbjednosti nezadovoljavajuće

Odbornici Skupštine Grada jednoglasno su ocjenili stanje bezbjednosti na području Trebinja u drugoj polovini 2020. godine nezadovoljavajućim,  prvenstveno zbog  velikog broja neriješenih slučajeva paljenja automobila.

“Očigledno je da odbornici smatraju da je bezbjednost u gradu narušena, što se prije svega odnosi  na pitanje paljevine automobila. Međutim, kada pogledamo izvještaj Policijske uprave Trebinje značajan broj slučajeva je riješen“, rekao je predsjednik Skupštine grada Dragoslav Banjak.

Naveo je da Forum za bezbjednost i Skupština grada nisu operativna tijela koja se bave pitanjima policijskih istraga, odnosno mogu da sugerišu, ali direktno od njih ne zavisi da li će problem biti riješen.

„Nešto što se može popraviti po ovom pitanju je gušća mreža kvalitetnih video kamera, te nabavka kamera za mjerenje brzine kretanja automobila“, naglasio je Banjak uzimajuči u obzir i činjenicu da su se paljevine uglavnom dešavale u prigradskim naseljima koja nisu pokrivena video nadzorom.

Istakao je da je statistički gledano ipak visok procenat riješenih slučajeva, ali kada je bar jedan od njih neriješen dovodimo se u situaciju da postavljamo sebi pitanje da li se nama može nešto slično dogoditi.

 

 

Ivana Kardum

HP, maj 2021.

BONUS VIDEO

Slični članci

Poskupljuje struja u Repubici Srpskoj

Urednik

Jabuke iz BiH Zeleno svjetlo za izvoz sadnica voća na tržište EU

Urednik

Šef Euleksa: Sudska odluka o Visokim Dečanima obavezujuća za Prištinu

Urednik

Mostar: Ženska osoba izvršila samoubistvo skokom u čatrnju

Urednik

Ko u BiH plaća skuplje hljeb, ko brašno, piletinu ili smrznuti grašak

Urednik

Hercegovina može da doživi procvat ulaganjem u obnovljive izvore energije

Urednik

Servisne informacije za četvrtak, 29. februar

Urednik

Pretežno oblačno, u Hercegovini pljuskovi sa grmljavinom

Urednik

Elektroprivreda Srpske neustavno povećala cijenu struje

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više