Hercegovina Vijesti

Trebinjski glumac Mitar Milićević osvaja pozornice i ekrane

Mladi glumac iz Trebinja Mitar Milićević, student generacije na Fakultetu dramskih umjetnosti (FDU) u Beogradu, u svijet glume ušao je slučajno, ali već osvaja pozornice i ekrane svojim izuzetnim talentom.

„Igram u prošloj, trenutnoj i idućoj sezoni serije ‘Radio Mileva’. Pozajmljivao sam glas liku Rič u Diznijevom crtaću ‘Nepopravljivi Ron’ koji je prikazivan u bioskopima. Igrao sam i u nekim spotovima i napisao par projekata sa scenarijima“, rekao je Milićević za Srnu.

On ističe da prelijepo iskustvo nosi iz svakog procesa u kome je učestvovao, jer tek počinje i sve mu je novo i zanimljivo.

„Svakako mi je najzabavnije na setu ‘Radio Mileve’, jer mi je to najveći projekat u kome učestvujem“, rekao je Milićević.

On kaže da je u ovoj seriji snimao sa svim stalnim likovima, te da su svi izuzetno prijatni, od organizatora, preko prevoznika do glumaca.

„Najviše sam scena snimao sa Branimirom Brstinom i nemam dovoljno riječi da opišem duhovitost, prijatnost i dovitljivost toga čovjeka“, rekao je Milićević.

On kaže da nikada nije imao potrebu da se ugleda na nekoga, već crpi inspiraciju iz svakodnevnog života.

„Nastojim da danas budem barem za zrno bolji od sebe kakav sam bio juče. To mi je nekako bila vodeća motivacija tokom studija“, istakao je Milićević.

Milićević za Srnu kaže da je glumom počeo da se bavi 2016. godine, kada ga je majka upisala u pozorište „Male stvari“, a na FDU u Beogradu sam počeo studirati 2019. godine.

„Završio sam osnovne studije glume 2023. godine kao student generacije. Iste godine upisujem master glume koji trenutno studiram. Želja i interesovanje postoji još od prvog dana u pozorištu“, kaže Milićević.

On kaže da trenutno igra sa kolegama barem jednom mjesečno svoju diplomsku predstavu „Beli marcipan“ u „Teatru Vuk“ i drugim pozorištima.

On kaže da bi ubuduće želio da ima više angažmana u svim sferama glume.

„Planiram da završim master studije glume i onda ću razmisliti da li da idem na više fakultetsko obrazovanje ili da nastavim samostalno da učim i da se unapređujem“, rekao je Milićević.

 

 

 

Izvor: Srna

BONUS VIDEO

Slični članci

Rukometaši Leotara slavili u Zavidovićima, Nevesinjci namučili lidera pa pali u finišu

Urednik

Nevesinjci i Gačani prijeteljski odmjerili snage

Urednik

VIDEO / Rizični putevi na istoku Srpske, vlast i dalje ne reaguje

Urednik

Dušanka Zečević: Medicinska sestra divan poziv, važno je imati empatiju

Urednik

Turistička organizacija predstavila ponudu Trebinja u Beogradu

Urednik

Nemanja Gudelj ponovo na terenu poslije povrede koljena

Urednik

Izložba fotografija u Muzeju Žitomislić

Urednik

U Srpskoj rođeno 28 beba

Urednik

Tokom vikenda pojačane policijske kontrole u Hercegovini

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više