Tromeđa

Od danas kreće trajektna linija Dubrovnik – Bari

Od ponedjeljka 3. juna kreće trajektna linija Dubrovnik-Bari-Dubrovnik. Polazak je u 11 sati iz Dubrovnika, a dolazak u Bari predviđen je u 18.30 minuta. Plovidba traje oko 7,5 sati. Cijena karte u jednom pravcu je 40 eura, a povratna je 70 eura.

– Povezujemo jedno od najatraktivnijih odredišta u Hrvatskoj, Dubrovnik, hrvatski biser s bogatom turističkom i povijesnom ponudom i talijanski Bari, grad s povijesnim znamenitostima, prekrasnom prirodom i brojnim sadržajima. S nikad više polazaka sedmično i brojnim sadržajima, ovo će putovanje biti iskustvo za pamćenje – stoji na stranicama Jadrolinije.

Premda je linija trebala startovati još 29. aprila, polazak je odgođen, a kako je tada pisalo na stranicama Jadrolinije predviđeno je po osam polazaka sedmično, a u špici sezone, od 22. jula do 25. avgusta trajekt će voziti po 10 puta sedmično u svakom smjeru. Takođe je najavljeno da će trajekt imati brojne sadržaje za ugodniji put, uključujući i sadržaje za djecu, kafić i restoran, te infrastrukturu koja olakšava kretanje osobama s invaliditetom.

Na liniji prema Bariju ploviće novonabavljeni polovni trajekt Dalmacija, najveći brod u istoriji flote Jadrolinije. Prosječna brzina mu je 17 čvorova, a kapacitet 1.800 osoba i 350 automobila. Prema najavama obnovljen je i ploviće ovo ljeto nakon uređenja na liniji Dubrovnik – Bari.

– Ovo je rezultat višegodišnjeg traženja broda koji bi bio optimalan za naše međunarodne linije, za povezanost Hrvatske i Italije i mislim da smo pogodili, ovaj brod će značajno dignuti kvalitetu usluge za naše putnike, izjavio je David Sopta, predsjednik Uprave Jadrolinije.

Brod je 1993. izgrađen u Norveškoj, 2014. godine rekonstruiran u Finskoj prema projektu OSK designa, koji radi za vodeće svjetske brodarske kompanije.

Brod “Dalmacija”, koji će sredinom maja iz Lenca krenuo  na svoje prvo hrvatsko putovanje, nastavlja dugu tradiciju međunarodnih linija.

Na to podsjeća i njegovo ime jer isto je nosio i putnički brod izgrađen davne 1965. godine, iz razdoblja Jadrolinija cruisesa, koji je povezivao Hrvatsku s lukama cijeloga Mediterana.

 

Izvor: BokaNews

BONUS VIDEO

Slični članci

Sjajna završnica CIM Foruma sa Jelisavetom Sekom Sablić

Urednik

Potrebne higijeničarke, šanker i pomoćni radnici u kuhinji za rad u Herceg Novom

Urednik

Jubilarni 15. Međunarodni dječiji karneval – snaga dječijeg osmjeha i mašte u srcu Herceg Novog

Urednik

Koncertom Prljavog kazališta u Kotoru zvanično počela ljetnja turistička sezona

Urednik

FOTO / Zavirite u smještajne kapacitete Apart hotela „Grahovac 1858“

Urednik

Predstavnici njemačke turističke industrije i medija istražuju ljepote Crne Gore

Urednik

Britanski putopisac objavio članak o Crnoj Gori

Urednik

Aerodrom Tivat u aprilu opslužio skoro 60.000 putnika

Urednik

Nove cijene parkinga u Dubrovniku

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više