Hercegovina Vijesti

Turistički potencijal zapadne Srbije predstavljen u Trebinju

 Turistička organizacija regije zapadna Srbija organizovala je proteklog vikenda u Trebinju promociju turističke ponude 12 lokalnih samouprava: gradova Užice i Čačak, te opština Čajetina, Bajina Bašta, Ivanjica, Arilje, Lučani, Požega, Kosjerić, Nova Varoš, Prijepolje i Sjenica.

Direktor Turističke organizacije regije zapadna Srbija Miroslav Rađen istakao je da je saradnja svih ovih opština sa Trebinjem izvanredna, te da turiste sa juga u zapadnoj Srbiji očekuje netaknuta priroda, kulturno-istorijsko nasljeđe, tradicionalno gostoprimstvo i brojne manifestacije.

„Ovo je najatraktivnija turistička regija u Srbiji, jer je dovoljno da pomenemo planine Zlatibor, Taru, Goliju i Zlatar, ali mi ove destinacije želimo još više približiti stanovnicima Trebinja i turistima koji borave u vašem gradu, promovišući i naše manifestacije – Sabor trubača u Guči, Drinsku regatu“, kazao je Rađen.

Direktorka Turističke organizacije Požega Nataša Bradonjić rekla je da su nezaobilazna destinacija na putu kroz zapadnu Srbiju, a ono što karakteriše ovaj grad jeste bogato kulturno nasljeđe.

„Ono što Požega može da ponudi jeste seoski turizam, izuzetna hrana i ljubazni domaćini, kulturno-istorijsko nasleđe, veliki broj manastira i crkava, Gornje Dobrinje – rodno mesto Miloša Obrenovića, kao i čardak i česma, zadužbina najistaknutije istorijske ličnosti Srbije 19. veka, Tometino polje u kome imamo 53 kilometra pešačkih staza i 33 kilometra obeleženih biciklističkih staza, retke vrste ptica“, navela je ona samo neke od brojnih destinacija ovoga kraja.

U subotu uveče je u okviru ovog promotivnog programa u Dučićevoj ulici nastupio i  Trubački orkestar Dragana Pavlovića, pobjednika Guče.

 

 

 

Izvor: Nezavisne, Vesna Duka

BONUS VIDEO

Slični članci

Ćuk: Mnogo manje požara ove godine, građani poštovali mjere

Urednik

Izložba digitalnih kolaža Ane Vejin Bejat u Umjetničkoj galeriji „Rajka Merćep“ Bileća

Urednik

KC Trebinje: Program bioskopa od 24. do 29. oktobra 2024

Urednik

Grad Trebinje i elektroenergetski sektor pomažu sanaciju crkve u Vlasačama

Urednik

Trebinje dobija festival stripa

Urednik

Srpska bogatija za 22 bebe: Po jedan dječak u Trebinju i Nevesinju

Urednik

Bilećki stećci na udaru vandala

Urednik

Uzbudljiv početak nove sezone Pab kviza u Kneževom konaku

Urednik

„Dobro došli kićeni svatovi“ pred publikom u Nevesinju

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više