RS i BiH Vijesti

U Gazu stigla humanitarna pomoć iz BiH

Humanitarna pomoć koja je, u organizaciji Udruženja Pomozi.ba, 4. decembra iz Egipta krenula ka Palestini konačno je stigla do stanovnika Gaze.

Paketi sa hranom i vodom podijeljeni su Palestincima u mjestu Khan Younis na jugu Pojasa Gaze.

„Velika je ovo stvar da je naša hrana stigla u ratnu zonu. Iako su šleperi prešli granicu prije nekoliko dana, usljed prekida komunikacija i konstantnog granatiranja, čekalo se sa podjelom. Šta je sve bilo potrebno uraditi da bi hrana iz Egipta došla do ovih ljudi, koliko truda, rada, znoja, sekirancije, molitvi i čega sve ne, to samo nekolicina zna. Zato i kažemo da je ovo velika stvar. Tamo na terenu ovi paketi predstavljaju naše građane i poručuju ovim ljudima, očevima, majkama, nanama, dedama, djeci da znamo kako im je, znamo kroz šta prolaze i suosjećamo sa njima, jer ono što smo jučer bili mi, danas su to oni“, istakao je Elvir Karalić, osnivač Udruženja Pomozi.ba.

Do sada je Udruženje Pomozi.ba putem partnerskih organizacija u Gazu poslalo humanitarnu pomoć u vrijednosti 687.387,04 KM.

Riječ je o paketima sa vodom, hranom i medicinskim potrepštinama.

Akcija za pomoć narodu Palestine i dalje ostaje otvorena. Svi koji žele novčane donacije mogu uplatiti putem web platforme www.pomoziba.org, bankovnih i Paypal računa Udruženja, a pozivom na telefonski broj 17006, dostupan svim telefonskim bh. operaterima doniraju se 2 KM.

 

 

 

Izvor: Nezavisne 

BONUS VIDEO

Slični članci

Nova drama u „Ribnikaru“, djeca puštena kući: Pronađen nož kod učenika?

Urednik

Jak zemljotres u Jadranu, treslo se i u BiH

Urednik

Muzej Hercegovine: Predavanje ,,Između Srbije i Svete Zemlje Izrailjeve“

Urednik

Trudnice iz Gacka mogu refundirati troškove za prenatalni test

Urednik

Đoković otkrio kada će početi razmišljati o penziji

Urednik

VIDEO / OKO: Trebinje Jovana Dučića

Urednik

VIDEO / Sve više razvoda: Da li je institucija braka u krizi?

Urednik

Pojačana kontrola policije do nedjelje

Urednik

Nasilje nad vršnjacima nije dječija igra

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više