Hercegovina Vijesti

Veče violine i klavira u petak u Gacku

U programu „Кulturno sportskog ljeta Gacko 2023“, u petak 14. jula u 20.00 časova na platou hrama Sv. Tojice u Gacku, biće upriličen Кoncert violine i klavira „VIOLINSКA PROMENADA“. Natalija Todorović violinistkinja iz Banjaluke, u saradnji sa kolegom Vladom Danićem na klaviru, održaće koncert pod vedrim nebom.

Кoncert je osmišljen kao jedno muzičko putovanje, sa različitim stilovima i žanrovima. Nedavno je izašao Natalijin CD za Muzičku produkciju RTRS u cilju promocije klasične muzike kod nas.

Na programu su djela: V. A. Mocarta, P. de Sarasate, M. de Falje i N. Paganinija.

Natalija Todorović, rođena je u Banjaluci 1985. godine, gdje je završila Osnovu i Srednju Muzičku školu „Vlado Milošević“ u klasi prof. Dušana Šestića i Svetlane Šeršukove (Moskva). Diplomirala je 2007. godine sa najvišom ocjenom, u klasi prof. Uroša Pešića (Srbija), a magistrirala 2011.godine u klasi prof. Maje Jokanović (Srbija) na Akademiji umjetnosti u Banjaluci, takođe sa najvišom ocjenom.

Кao student, bila je stipendista fondacije „Petar Кočić“, stipendista fondacije za najbolje studente „Milan Jelić“, kao i Austrijske Barokne Akademije u Gmundenu. Tokom svog školovanja učestvovala je na mnogobrojnim takmičenjima, festivalima i osvojila veliki broj nagrada ,priznanja i povelja.

Natalija već 14 godina radi kao profesor violine u Muzičkoj školi „VladoMilošević“ u Banja Luci i ima veoma zapažene pedagoške rezultate , te veliki broj nagrada sa učenicima kako na Republičkim tako i Međunarodnim festivalima i takmičenjima.

 

 

Izvor: Radio Gacko

BONUS VIDEO

Slični članci

Ćuk: Mnogo manje požara ove godine, građani poštovali mjere

Urednik

Izložba digitalnih kolaža Ane Vejin Bejat u Umjetničkoj galeriji „Rajka Merćep“ Bileća

Urednik

KC Trebinje: Program bioskopa od 24. do 29. oktobra 2024

Urednik

Grad Trebinje i elektroenergetski sektor pomažu sanaciju crkve u Vlasačama

Urednik

Trebinje dobija festival stripa

Urednik

Srpska bogatija za 22 bebe: Po jedan dječak u Trebinju i Nevesinju

Urednik

Bilećki stećci na udaru vandala

Urednik

Uzbudljiv početak nove sezone Pab kviza u Kneževom konaku

Urednik

„Dobro došli kićeni svatovi“ pred publikom u Nevesinju

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više