Ex YU Vijesti

Završen popis u aferi „Tunel“: Nedostaje 19 pušaka i pištolja, droga…

Nakon završenog popisa u Depou Višeg suda do kojeg je ljetos bio prokopan tunel od susjedne zgrade i u aferi nazvanoj „Tunel“, utvrđeno je da između ostalog nedostaje ukupno 13 pištolja, tri pištolj-revolvera i tri puške od čega je iz pravosnažno okončanih predmeta: šest pištolja, tri pištolja-revolvera i dvije puške, nezvanično saznaje TVCG.

Utvrđeno je da u jednom od predmeta između ostalog, nije pronađeno sedam mobilnih telefona, više SIM kartica od kojih jedna inostranog operatera „GO phone“, ključ od vozila audi A8, pasoš, Rješenje Poreske uprave o oslobađanju poreza na promet, bijela koverta ispisana hemijskom, vizit karta „Enterijeri“.

Kada su je riječ o pravosnažno okončanim predmetima, utvrđeno je da nedostaje mobilni telefon samsung.

Osim toga, kako saznaje ovaj mediji, komisija je utvrdila da nedostaju dva telefona i to samsung i nokia za koja je bilo odlučeno da se vrate osuđenom međutim nije evidentirano da ih je to lice preuzelo odnosno da su mu predata.

Javnost je posebno interesovalo šta je bilo sa drogom iz Depoa.

Prema nezvaničnim informacijama TVCG, ovo su rezultati popisa kada je u pitanju droga koja nedostaje odnosno koja nije pronađena:

1. U pravosnažno okončanom predmetu, pronađene su četiri providne kesice, od čega dvije prazne a u dvijema se nalazi po jedan mali zamotuljak. Po presudi od okrivljenog su oduzeta 8,62 g heroina;

2. U predmetu koji je u radu nije pronađena vrećica marihuane u količini od 7,692g.

3. U pravosnažno okončanom predmetu nije pronađena konoplja u količini od 177,68g.

4. U pravosnažno okončanom predmetu nijesu pronađena tri zamotuljka marihuane u količini od 0,862g, 1,492g, i 58,503g.

5. U predmetu koji nije pravosnažno okončan, nedostaje 9,726g kokaina.

U predmetu koji je pravosnažno okončan 11. jula 2019, po knjizi oduzetih stvari po kojoj se upoređuju stvari predate na čuvanje, spisi se sastoje od šest foldera-registratora i 1 paketa a pronađen je 1 paket i 4 foldera-registratora. Dakle komisija je konstatovala da nedostaju dva foldera iz tog predmeta. Spis se nalazio u prostoriji u kojoj je izvršen upad odnosno gdje je pronađen otvor za podzemni prolaz.

Kada je u pitanju oružje, utvrđeno je da nedostaje ukupno 13 pištolja, tri pištolj-revolvera i tri puške od čega je iz pravosnažno okončanih predmeta: šest pištolja, tri pištolja-revolvera i dvije puške.

 

 

 

Izvor: RTCG

BONUS VIDEO

Slični članci

Bar posjetio najveći kruzer u istoriji koji je plovio vodama Crne Gore

Urednik

Poznat termin novog fudbalskog vječitog derbija između Zvezde i Partizana

Urednik

Velike investicije u Crnoj Gori: Porto Montenegro rekorder sa blizu milijardu evra

Urednik

Zašto je Novak odabrao Zimonjića?

Urednik

Gibonni i Perper nastupaju u Baru 21. maja

Urednik

Sa tržišta se povlači „Pepkova“ posuda za pečenje

Urednik

Tivat: Treće izdanje Festivala vjetra od 26. aprila do 25. maja

Urednik

Glumac Džek Dimić naredne sedmice gost u emisiji „Mojih 50“

Urednik

Zagrebački Dinamo nesvakidašnjom reklamom zove Luku Modrića

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više