RS i BiH Vijesti

Zimovanje rezervišu već u avgustu

Ako se po jutru dan poznaje turističke agencije u Srpskoj imaće pune ruke posla i tokom zime, jer su građani počeli uveliko da se raspituju i rezervišu aranžmane za zimovanja, iako ljeto uveliko traje.

U turističkim agencijama za “Glas Srpke” kažu da uprkos visokim temperaturama u avgustu mnogi već razmišljaju koju planinsku ljepoticu će posjetiti na zimu, bez obzira na to što su cijene aranžmana povećane.

– Izašli smo sa ponudama za pojedine destinacije i već imamo rezervacije za zimovanja, a građanima je najprimamljivija Folgarija u Italiji, kao i neka skijališta u Sloveniji – kazali su u banjalučkoj agenciji “Unis turs” i dodali da su cijene aranžmana veće i do 20 odsto u odnosu na lani.

Za domaće destinacije poput Jahorine i Kopaonika u susjednoj Srbiji, kako kažu, rezervacije obično počinju u septembru i oktobru.

Ponude za zimovanja predstavili su i u banjalučkoj turističkoj agenciji “Cepter pasport”.

– Imamo više rezervacija za zimovanja nego u ovom istom periodu lani, a trenutno vlada najveće interesovanje za Italiju, dok za Jahorinu i Kopaonik još nismo imali upita – rekli su u ovoj agenciji i dodali da su cijene nešto više nego prije.

Naglasili su da se za zimovanja najviše odlučuju porodice sa djecom.

U dobojskoj agenciji “Istra turs” kaže da se građani već raspituju za zimovanja.

– Ovih dana predstavićemo konkretne pakete, a u ponudi ćemo imati zimovanja u Austriji i Italiji, ali i na domaćim destinacijama – rekli su u ovoj agenciji i dodali da su cijene veće oko 30 odsto nego lani.

Direktor turističke agencije “Kontiki” iz Banjaluke Vedran Jokić kaže da u ponudi imaju aranžmane za zimovanja, međutim, vrlo kratak period ih rade pa je nešto slabije interesovanje.

– Nama u novembru već počinje rani buking za ljetovanja, a naši putnici čim završi prethodna sezona odmah bukiraju za narednu godinu – kazao je Jokić.

Sa druge strane, u “Frend travelu” iz Trebinja kažu da u ponudi nemaju zimovanja, jer je ranije vladalo slabo interesovanje. Kako kažu, Trebinjci koji odluče da idu na planine uglavnom to čine u ličnom aranžmanu.

Direktorica Udruženja za zaštitu potrošača “Don” iz Prijedora Murisa Marić kaže da pored siromašnih, ima i dosta bogatih pa nije ni čudno što se mnogi odlučuju da još u avgustu obezbijede sebi mjesto na nekom od evropskih skijališta.

– Ima dosta mladih koji rade veoma plaćene poslove pa mogu da priušte putovanja i zimovanja na poznatim mjestima. To tako i treba da bude – kazala je Marićeva.

Egzotični krajevi

U turističkim agencijama kažu da ima zainteresovanih koji rezervišu putovanja tokom zime ali na dalekim destinacijama.

– Sve više građana odlučuje se za odmor u decembru i januaru u egzotičnim krajevima – kazali su u “Cepter pasportu”.

 

 

Izvor: Glas Srpske

BONUS VIDEO

Slični članci

Bodiroga ne zaboravlja djedovinu u Trebinju: Sagradio kuću od kamena po starinskom receptu

Urednik

U galeriji Kulturnog centra Trebinje otvorena Izložba „Kinče“ ( FOTO)

Urednik

Gacko od 19.do 21.septembra u znaku Naučnog skupa istoričara

Urednik

Spomeničko nasljeđe Beograda oduševilo trebinjsku publiku

Urednik

U Srpskoj rođeno 30 beba: U Trebinju i Nevesinju po jedna djevojčica

Urednik

Gatački kajmak iz mješine zaštićen oznakom porijekla (FOTO)

Urednik

Uz podršku Grada sanirano sedam stambenih objekata roditelja poginulih boraca

Urednik

U Nevesinju otvoren 23. Festival omladinskih pozorišta Republike Srpske

Urednik

Na hercegovačkim putevima vrebaju radari

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više