Magazin

Tri sastojka za pravu leskovačku pljeskavicu

Svi kažu da je leskovački roštilj najbolji u Srbiji, a evo kako da ga napravite kod kuće.

Sastojci:

Potrebno je juneće meso, i to od prednjih delova, takozvani prednji čerek, dijelovi vrata, plećke, potplećke, pafloka sa dodatkom određenog procenta loja, ali ne bilo kog loja, već bubrežnog.

Procenat soli je dva odsto od ukupne količine mesa koje se priprema.

Priprema:

Melje se prvo na krupnoj šajbni, desetka ili dvanaestica, pa se samljeveno meso odlaže najmanje od 12 do 24 časa na temperaturi od nule do četiri stepena. Zatim slijedi još jedno mljevenje na sitnijoj šajbni. Kada se samelje i umijesi, meso se ostavi da odstoji oko sat vremena.

Prava leskovačka pljeskavica je težine od 180 do 200 grama i nije bez luka. Luk je bitan jer daje specifičan šmek i ukus pljeskavici.

Luk nije ispržen niti ispečen, već samo omekšan. Pljeskavica se peče šest minuta na temperaturi od 160 stepeni. Ranije se pekla i do 12 minuta, jer je meso bilo „silnije“.

Savjet:

Ovakva pljeskavica se jede uglavnom sa lukom i tucanom paprikom!

Prijatno!

 

Izvor: Večernje novosti

BONUS VIDEO

Slični članci

Nedjeljni horoskop od 29. septembra do 5. oktobra

Urednik

Kako pametni ljudi odgovaraju na prikrivene uvrede?

Urednik

Zašto je šetnja najbolja aktivnost za tijelo i um

Urednik

Godinama je istraživala sreću i cijelu filozofiju svela na 12 prostih pravila

Urednik

Audi Q9 potvrđen za sljedeću godinu

Urednik

Isključite jedan uređaj preko noći i smanjite račun za struju!

Urednik

Ova tri znaka doživjeće veliki preokret do kraja nedjelje !

Urednik

Trikove za uređenje doma: Odbacite pravilo „manje je više“

Urednik

Najčešće modne greške koje svi pravimo pri kombinovanju boja odjeće

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više