Magazin

Ova tri horoskopska znaka najviše pate zbog uticaja toksičnih majki

U astrologiji određeni horoskopski znakovi imaju tendenciju da budu osetljivi na uticaje svojih roditelja, posebno majki. Kada su te majke toksične, ovi znakovi mogu posebno da pate. Biti u senci toksične majke može biti izuzetno izazovno za bilo koji horoskopski znak.

Važno je da prepoznate toksične obrasce i aktivno radite na izgradnji zdravih emocionalnih granica. Nemojte da se ustručavate da tražite profesionalnu pomoć ako je potrebno. Setite se da vaša vrednost ne zavisi od mišljenja drugih, čak ni kada je to mišljenje vaše majke. Izgradnja nezavisnost, zdravog emocionalnog života ključna je za dugotrajno emocionalno blagostanje.

Razmotrimo tri horoskopska znaka koji su najpodložniji emocionalnim izazovima uzrokovanim toksičnim majkama i načine na koje se mogu nositi s takvim situacijama.

Rak

Rakovi su izrazito povezani sa porodicom i domom generalno. Imaju snažan emotivni odgovor na porodičnu dinamiku. Toksična majka može duboko uticati na njihovo emocionalno stanje, i da ostavi trajne posledice na njihovu samosvest i emocionalnu stabilnost.

Rakovi treba da nauče da postave granice i traže emocionalnu podršku van porodice. Terapija ili savetovanje mogu biti korisni u obradi bivših trauma i izgradnji zdravijeg emocionalnog temelja.

Vaga

Vage teže skladu i ravnoteži u odnosima. Toksična majka može poremetiti tu ravnotežu, ostavljajući Vagu u stanju konstantnog emocionalnog sukoba. Vage mogu da imaju poteškoće u suočavanju sa negativnostima i mogu se boriti da održe unutarnji mir.

Vagama se preporučuje da se fokusiraju na sopstvene potrebe i dobrobit. Naučiti kako reći „ne“ i izgraditi podržavajuće društvene mreže, ključno je za njihov emocionalni oporavak.

Devica

Device su sklonije analiziranju i kritičkom razmišljanju, što može dovesti do prevelikog preispitivanja vlastite vrednosti u prisutnosti toksične majke. Stalna kritika može podstaći Devicu da se oseća nesigurno i nesavršeno.

Devicama se savetuje da razviju veće samopouzdanje i nauče da razlikuju konstruktivnu kritiku od toksičnog ponašanja. Praktikovanje samoljubavi i afirmacija može im pomoći u jačanju samopoštovanja.

 

 

Izvor: Prva.rs

BONUS VIDEO

Slični članci

Ovi znakovi će se do kraja godine obogatiti, evo i kako

Urednik

Ovo su tri najnepristojnija horoskopska znaka

Urednik

Hrvati izabrali predstavnika na „Evroviziji“

Urednik

Ovi horoskopski znaci su rođeni da budu bogati: Provjerite da li ste među njima

Urednik

Veliki nedeljni horoskop za period od 26. februara do 3. marta

Urednik

Približava se Vaskršnji post: Evo za koliko dana počinje – pridržavamo se ovih pravila

Urednik

Ljudi rođeni u ovom znaku su najbolji učitelji

Urednik

Hljebomati u istarskim gradovima: Vlada im zabranila rad nedjeljom, a oni osmislili novu biznis ideju

Urednik

KC Trebinje: Program bioskopa do 27. februara

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više