Hercegovina Vijesti

Bileća: Svjetski dan poezije obilježen u Narodnoj biblioteci „Vladimir Gaćinović“

Zahvaljujući saradnji Narodne biblioteke i Osnovne škole „Petar II Petrović Njagoš“ u prostorijama biblioteke održan je čas posvećen Svjetskom danu poezije.


Času su prisustvovali učenici šestih razreda Osnovne škole „Petar II Petrović Njagoš“ koji su govorili omiljene stihove, ali i aplauzima pozdravili drugare iz trećeg i petog razreda koji su govorili pjesme Radmile Šinik.

Sara Кuljić, Aleksa Babić, Irina Rogan, Đorđe Jokanović, Đorđe Janjić, Đorđe Mihić, Jelica Albijanić i Кalina Boro za učešće na takmičenju recitatora izabrali su pjesme Radmile Šinik. Pomenuti učenici stihove su govorili i na današnjoj svečanosti.

Pjesnikinja Radmila Šinik ističe da je počastvovana što su učenici izabrali baš njene stihove, te naglasila da joj to dodatni motiv da stvara i piše.

„Ovo mi je vjetar u leđa, pokazatelj da neko cijeni ono što stvaram, ali i odgovornost da još više pišem. Moja djeca bili su učenici ove škole, pa ovaj događaj za mene ima posebnu, dodatnu emociju. Želim da se zahvalim učenicima, roditeljima, nastavnicima, direktoru škole i našoj direktorici koji su organizovali ovaj čas poezije“, istakla je Radmila Šinik.

Profesorica srpskog jezika Radenka Кapor poručila je da nas ovaj dan treba podsjetiti na snagu i važnost pjesničke riječi, koja je na margini društvenog interesovanja.
„U svakodnevnoj trci za nečim, ljudi rijetko imaju vremena za lijepu riječ i pjesništvo. Stoga, zastanimo za trenutak i bar danas pročitajmo i recitujmo stihove, te na taj način proslavimo dolazak proljeća i međunarodni dan poezije“, rekla je Radenka Кapor.

Obilježavanje Svjetskog dana poezije zasladili su artikli iz Slatke kuće.

Svjetski dan poezije proslavlja se 21. marta i ustanovljen je od strane UNESКO-a 1999. godine. Svrha ovoga dana ja promocija čitanja, pisanja, objavljivanja i proučavanja poezije u školstvu širom svijeta.

 

Izvor: Radio Bileća

BONUS VIDEO

Slični članci

Prvi košarkaški kamp „Feel the Trebinje“

Urednik

Vukojevo novo hedonističko odredište u Trebinju

Urednik

Odlazeći američki ambasador oduševljen ljepotama Trebinja (VIDEO)

Urednik

Istorijski uspjeh: Matematičari iz BiH sjajni na Internacionalnoj olimpijadi, zlatna medalja za Vuka Jankovića iz Trebinja

Urednik

Goganović: Što prije omogućiti da helikopter Srbije stigne u pomoć

Urednik

Plivačima “Leotara” pehar za prvo mjesto u ekipnom plasmanu na XIX Međunarodnom mitingu “Srđan i Maksim”

Urednik

KVS „Leotar“ odličan na MPM „Srđan i Maksim 2024“

Urednik

Bileća: Čečenija fest okupio više od 4.000 posjetilaca

Urednik

Vesna Pisarević gost u emisiji „Mojih 50“ na Padrino radiju

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više