Hercegovina Vijesti

Bilećanin Branko Hrnjaz istrčao maraton u Jerusalimu

Bilećki maratonac Branko Hrnjaz uspješno je istrčao maraton u Jerusalimu.

“Trčati maraton u gradu u kome je svaki milimetar površine vezan za istoriju, kulturu tradiciju…. posebna je inspiracija, osjećaj, poseban doživljaj. Sve je čarobno”, rekao je Hrnjaz za stranicu ZК “Osvit” i dodao da je staza bila izuzetno teška i zahtjevna, sa permanentnim usponom.

Ni vrijeme nije bilo naklonjeno takmičarima, dan je bio najhladniji u poslednjih 70 godina. Padala je kiša, duvao vjetar… start trke u 7 ujutru… Jerusalimski, interplanetarni, maraton okupio je oko 25.000 takmičara u svim trkama (trčao se maraton, polumaraton, 10 km i 5 km). Maratonsku trku završilo je 577 takmičara, a među njima i Branko Hrnjaz – maratonac iz Bileće.

“Jedinstven maraton! Nezaboravan! Veličanstven! Jednostavno, nemam riječi da opišem osjećanja i emocije koje su me ispunile. Za ovaj maraton sam se posebno pripremao. I fizički i psihički. Čitao sam Sveto pismo i druge knjige koje su mi pomogle u psihičkoj pripremi za trku. Napaja sam se na izvoru vjere. Ljubav je pokretač svega. Trčeći ulicama Jerusalima, savladavajući teške uspone, prisjećao sam se pročitanih stranica Novog zavjeta. Naviru emocije, podsjećanja na srpske veze sa ovim svetim gradom: Svetog Stefana koji je pomagao manastire u Jerusalimu, Svetog Save koji je u dva navrata boravio u Svetoj zemlji, Svetog kralja Milutina koji je podigao manastir Sv. arhanđela Mihaila i Gavrila, kao i crkvu na gori Sinaj posvećenu Svetom Stefanu. U Ulici Via Dolorosa – Put bola – označena su mjesta na kojima je Hristos padao noseći krst. Vidio sam brdo Golgotu, posjetio Crkvu Vaskrsenja Hristova, cjelivao plaštanicu, stajao na obali i divio se svetoj rijeci Jordan, posjetio Zid plača, Nazaret…. Vidio sam džamiju Al Aksa. Vidio sam Jerusalim. Doživio sam Sveti grad! Posebne emocije su me savladale kada sam u gradu Lidi prilazio da cjelivam mošti Svetog Georgija, zaštitnika moje porodice. U ove dane živio sam i preživljavao dugogodišnji san i još jednom se uvjerio da se sve iskrene želje ostvaruju, samo treba vjerovati”,istakao je Hrnjaz.

 

Izvor:  ZК “OSVIT”

BONUS VIDEO

Slični članci

U galeriji Kulturnog centra Trebinje otvorena izložba grafika Marije Kapisode (FOTO)

Urednik

Projekat „Socijalizacija djece Republike Srpske“ – Šeranić svirao, pjevao, pa zaigrao kolo sa učesnicima

Urednik

Vozačima oprez – Pojačana frekvencija vozila, posebno na granični prelazima

Urednik

U ponedeljak počinje „Ljetni turnir u malom fudbalu Gacko 2024“

Urednik

Predstojeća noć će biti tropska: Danas do 40 stepeni!

Urednik

Posebna „last minute“ ponuda u Apartmanima Knežev konak u Gradu Sunca

Urednik

Priča koja vraća vjeru da ipak dolaze ljepša vremena: Željko iz Srbije donira jetru mladom Mostarcu

Urednik

Na mističnom mjestu u Hercegovini temperatura nikad ne prelazi 11 stepeni (VIDEO)

Urednik

U nedjelju promocija “Snowlion” sladoleda u “Aqua parku – Sunčana vrela”

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više