Hercegovina Vijesti

Bilećanin Branko Hrnjaz istrčao maraton u Jerusalimu

Bilećki maratonac Branko Hrnjaz uspješno je istrčao maraton u Jerusalimu.

“Trčati maraton u gradu u kome je svaki milimetar površine vezan za istoriju, kulturu tradiciju…. posebna je inspiracija, osjećaj, poseban doživljaj. Sve je čarobno”, rekao je Hrnjaz za stranicu ZК “Osvit” i dodao da je staza bila izuzetno teška i zahtjevna, sa permanentnim usponom.

Ni vrijeme nije bilo naklonjeno takmičarima, dan je bio najhladniji u poslednjih 70 godina. Padala je kiša, duvao vjetar… start trke u 7 ujutru… Jerusalimski, interplanetarni, maraton okupio je oko 25.000 takmičara u svim trkama (trčao se maraton, polumaraton, 10 km i 5 km). Maratonsku trku završilo je 577 takmičara, a među njima i Branko Hrnjaz – maratonac iz Bileće.

“Jedinstven maraton! Nezaboravan! Veličanstven! Jednostavno, nemam riječi da opišem osjećanja i emocije koje su me ispunile. Za ovaj maraton sam se posebno pripremao. I fizički i psihički. Čitao sam Sveto pismo i druge knjige koje su mi pomogle u psihičkoj pripremi za trku. Napaja sam se na izvoru vjere. Ljubav je pokretač svega. Trčeći ulicama Jerusalima, savladavajući teške uspone, prisjećao sam se pročitanih stranica Novog zavjeta. Naviru emocije, podsjećanja na srpske veze sa ovim svetim gradom: Svetog Stefana koji je pomagao manastire u Jerusalimu, Svetog Save koji je u dva navrata boravio u Svetoj zemlji, Svetog kralja Milutina koji je podigao manastir Sv. arhanđela Mihaila i Gavrila, kao i crkvu na gori Sinaj posvećenu Svetom Stefanu. U Ulici Via Dolorosa – Put bola – označena su mjesta na kojima je Hristos padao noseći krst. Vidio sam brdo Golgotu, posjetio Crkvu Vaskrsenja Hristova, cjelivao plaštanicu, stajao na obali i divio se svetoj rijeci Jordan, posjetio Zid plača, Nazaret…. Vidio sam džamiju Al Aksa. Vidio sam Jerusalim. Doživio sam Sveti grad! Posebne emocije su me savladale kada sam u gradu Lidi prilazio da cjelivam mošti Svetog Georgija, zaštitnika moje porodice. U ove dane živio sam i preživljavao dugogodišnji san i još jednom se uvjerio da se sve iskrene želje ostvaruju, samo treba vjerovati”,istakao je Hrnjaz.

 

Izvor:  ZК “OSVIT”

BONUS VIDEO

Slični članci

Rukometaši Leotara slavili u Zavidovićima, Nevesinjci namučili lidera pa pali u finišu

Urednik

Nevesinjci i Gačani prijeteljski odmjerili snage

Urednik

VIDEO / Rizični putevi na istoku Srpske, vlast i dalje ne reaguje

Urednik

Dušanka Zečević: Medicinska sestra divan poziv, važno je imati empatiju

Urednik

Turistička organizacija predstavila ponudu Trebinja u Beogradu

Urednik

Nemanja Gudelj ponovo na terenu poslije povrede koljena

Urednik

Izložba fotografija u Muzeju Žitomislić

Urednik

U Srpskoj rođeno 28 beba

Urednik

Tokom vikenda pojačane policijske kontrole u Hercegovini

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više