Hercegovina Sport

Blijedo izdanje fudbalera Leotara u Posušju

U okviru 29. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Posušje je domaćom pobjedom nad Leotarom od 2:0 napravilo veliki korak ka opstanku u najvišem rangu našeg fudbala. 

Početni rezultat promijenjen je već u 13. minuti kada je Dario Pavković pobjegao svojim čuvarima, a zatim i predriblao golmana Dušana Puletića i poslao loptu u praznu mrežu.

Redale su se potom šanse pred golom Leotara koji nije pronalazio način da loptu prebaci na protivničku polovinu, a najbolju od njih propustio je Ivan Bešlić kojem je Puletić odbranio jedan na jedan situaciju nakon paralelnog dodavanja Luke Lučića.

Igrao se 38. minut kada je Posušje povećalo prednost. Tada je Frane Maglica probio po desnom boku i ubacio loptu na peterac, a tamo se dobro snašao Pavković koji je postigao svoj drugi pogodak na utakmici.

Posušje, Posušje sa dva gola Pavkovića i puno promašenih prilika savladalo Leotar

Posušje je u istom ritmu nastavilo i u drugom poluvremenu. Prvo je Slobodan Milanović u drugoj minuti nastavka ubacio loptu na peterac odakle je Kenan Horić glavom pogodio prečku, a onda je pet minuta poslije i sam Milanović uputio udarac sa 25 metara, a njega je Puletić odbio u korner.

Igrao se 64. minut kada je Maglica probio po desnom boku i odigrao povratno dodavanje za Milanovića koji je šutirao preko gola, a onda je od Maglice koji ga je pokušao lobovati u jedan na jedan situaciji uspješniji bio Puletić, koji je utakmicu završio sa čak sedam odbrana.

U preostalom periodu utakmice Posušje je imalo inicijativu, ali do promjene rezultata nije došlo, te su domaćini upisalu pobjedu od 2:0.

Dva su tima nakon današnje utakmice zamijenila pozicije na tabeli. Posušhje je sada deveto i bodovno je izjednačeno sa Slobodom na 29 bodova, dok je Leotar sa dva boda manje deseti.

 

Izvor: meridianbetsport.ba

BONUS VIDEO

Slični članci

Bilećki stećci na udaru vandala

Urednik

Reprezentacija BiH U-15 na pripremama u „Gradu Sunca“

Urednik

Uspješan vikend za ŽOK Gacko “RD Swisslion”: Sa oba tima do maksimalnih pobjeda

Urednik

Nove medalje džudista Leotara

Urednik

Glumac Uliks Fehmiu u „Mojih 50“ na Padrino radiju

Urednik

Košarkaši Leotara ubjedljivi protiv Slobode iz Tuzle

Urednik

Vidačić: Premijeru ukrasiti trijumfom

Urednik

Odbojkašice ŽOK Gacko “RD Swisslion” dočekuju OK Centar ORT

Urednik

Rukometaši Leotara i Konjuha podijelili bodove u Trebinju

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više