Hercegovina

HP media grupa i ABV sistem nagradili trebinjske đake generacije

Prijem za đake generacije trebinjskih srednjih škola upriličen je šestu godinu za redom u prostorijama HP media grupe.

Naši gosti bili su Bojana Božović, đak generacije Centra srednjih škola Trebinje, Luka Sušić, đak generacije Gimnazije “Jovan Dučić”, Ognjen Papović najbolji u završnoj generaciji Tehničke škole, kao i Mišo Pešić, direktor Gimnazije “Jovan Dučić”, koji je već godinama unazad podrška u realizaciji ideje promocije i nagrađivanja najboljih trebinjskih učenika.

Prigodne poklone, komplete knjiga Moma Kapora i vladike Grigorija, koje je obezbjedila kompanija ABV sistem iz Trebinja, uručio je Bojan Sulaver, direktor HP media grupe.

-Veliko nam je zadovoljstvo što već šestu godinu u našim prostorijama okupljamo najbolje učenike Trebinja, koje smatramo istinskim herojima svojih generacija i mladim ljudima koji zaslužuju pažnju cjelokupne lokalne zajednice. Za nas je ovo uvijek poseban emotivni momenat jer je ova ideja promocije i simboličnog nagrađivanja rođena u prvim danima nastanka naše firme pa je smatram i svojevrsnim temeljom i pečatom našeg rada koji nije samo preduzetnički, već prije svega društveno odgovorni – istakao je Sulaver i izrazio zahvalnost kompaniji ABV sistem koja podržava ovu akciju.

– Od naredne godine kampanju Oni su najbolji među nama” planiramo dodatno unaprijediti i oplemeniti, na čemu ćemo raditi u narednom periodu – dodao je Bojan Sulaver.

Narednih mjesec dana HP media grupa će kao i prethodnih godina na svom reklamnom LED displeju, koji se nalazi na lokaciji uz most Ive Andrića u centru Trebinja, promovisati trebinjske đake generacija upravo pod sloganom “Oni su najbolji među nama”.

Luka, Bojana i Ognjen su gostovali i u programu Padrino radija gdje su iznijeli svoje utiske o periodu školovanja koji je iza njih, otkrili su nam šta je bilo najvažnije da bi se ostvario ovakav uspjeh, te otkrili gdje planiraju nastaviti školovanje i da li možemo očekivati da će se sa stečenim diplomama vratiti u rodni grad,

-Redovan rad i samo rad uz pravilno raspoređene obaveze sve se može postići i stići. U zavisnosti od mogućnosti i ukoliko bude mjesta u našem gradu za nas, volio bih da se vratim poslije završenih studija i svojim znanjem dam doprinos svom gradu. Ako ipak ne bude tako, čovjek mora da se snalazi pa je moguće da se desi situacija da odem – ističe Ognjen Papović koji planira da upiše Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu.

Luka Sušić, najbolji učenik maturske generacije Gimnazije “Jovan Dučić” planira svoje školovanje da nastavi na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu. Za prijemni ispit kaže priprema se već pola godine. Ističe da je posvećenost ciljevima i disiciplina, uz predan rad bila formula za uspjeh kroz srednješkolsko obrazovanje.

-Teško je odgovoriti na pitanje da li ću se poslije fakulteta vratiti u Trebinje, jer je dosta vremena pred nama dok donesemo tu zvaničnu odluku. Ukoliko Trebinje bude imalo šta da ponudi vratićemo se, ali ukoliko mi neki drugi grad ponudi više kada je u pitanju bolji i kvalitetniji život mislim da ću tu ponudu i da prihvatim – rekao je Luka Sušić za Padrino radio.

Bojana Božović ističe da je za protekli četvorogodišnji period veže mnogo lijepih uspomena, ali i uspona i padova, što smatra sastavnim dijelom perioda provedenog u srednjoj školi.

-Organizacija je bila bitna da bi se došlo do dobrih rezultata, ali svakako i volja i želja, jer kada nešto volimo i želimo onda ćemo i uspjeti u tome – istakla je Bojana koja svoje školovanje planira da nastavi na Ekonomskom fakultetu u Novom Sadu, na smjeru međunarodna ekonomija.

-Moj grad je moj grad i generalno naša država treba mlade ljude koji bi trebali da podstiču napredak, ali ja sebe trenutno ne vidim u ovom gradu. Mislim da nema perspektivnu budućnost, ali možda se nekada to promijeni pa ostvarim život ovdje – rekla je Bojana Božović.

Zbog odsustva iz Trebinja, prijem za đaka generacije Muzičke škole Anji Riđešić biće upriličen narednih dana.

Video prilog radijskog gostovanja najboljih učenika srednjih škola u Trebinju možete pogledati na linku OVDJE.

 

I.K.

HP, maj 2021.

BONUS VIDEO

Slični članci

Izložba fotografija u Muzeju Žitomislić

Urednik

Muzej Hercegovine: Predavanje ,,Između Srbije i Svete Zemlje Izrailjeve“

Urednik

VIDEO / OKO: Trebinje Jovana Dučića

Urednik

Pojačana kontrola policije do nedjelje

Urednik

Servisne informacije za petak, 23. februar

Urednik

Javnim uslugama zadovoljno 72 odsto građana

Urednik

Najbogatiji srpski investitor odustao od ulaganja u RS

Urednik

Radnik Rajfajzen banke u Trebinju prisvojio 260.000 maraka klijenata

Urednik

Servisne informacije za četvrtak, 22. februar

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više