Hercegovina Vijesti

Otvorena izložba Pavla Kovača „Kratke priče iz Indonezije“

U galeriji Kulturnog centra Trebinje večeras je otvorena izložba fotografija Pavla Kovača pod nazivom „Kratke priče iz Indonezije“.

Na putovanjima po azijskim zemljama, privučen interesantnim licima slučajnih prolaznika, pejzažima i neuobičajenim situacijama, Pavle Kovač nastoji da svojim fotografijama zabilježi autentične detalje i da publici približi različite kulture.

„Kratke priče iz Indonezije“ nastale su kao rezultat autorovog petogodišnjeg boravka u Indoneziji, a da bi zadržao pažnju gledaoca, fotografije su predstavljene u formatu kratkih priča koje prikazuju atmosferu udaljenih indonežanskih krajeva.

Autor izložbe istakao je da je koncept čitave izložbe da se ispričaju neke priče o Indoneziji, da ne budu samo fotografije. Fotografske priče obrađene su kroz osam kolaža, od kojih svaki broji od šest do devet fotografija urađenih u analognoj tehnici.

„Ovo je, kao što možete vidjeti, vrlo mali broj fotografija bez ljudi. Ideja je bila da se njihov svakodnevni život prenese na fotografije – kako oni žive, način na koji rade, neki običaji i tradicije. Fotografije su crno-bijele, mislim da je puno autentičnije bez ikakve boje, jer priča je takva da fotografija sama govori za sebe, a boja može, u nekom smislu, da promijeni taj dojam“, naveo je Kovač.

 

 

Izvor: KC Trebinje

BONUS VIDEO

Slični članci

Rukometaši Leotara slavili u Zavidovićima, Nevesinjci namučili lidera pa pali u finišu

Urednik

Nevesinjci i Gačani prijeteljski odmjerili snage

Urednik

VIDEO / Rizični putevi na istoku Srpske, vlast i dalje ne reaguje

Urednik

Dušanka Zečević: Medicinska sestra divan poziv, važno je imati empatiju

Urednik

Turistička organizacija predstavila ponudu Trebinja u Beogradu

Urednik

Nemanja Gudelj ponovo na terenu poslije povrede koljena

Urednik

Izložba fotografija u Muzeju Žitomislić

Urednik

U Srpskoj rođeno 28 beba

Urednik

Tokom vikenda pojačane policijske kontrole u Hercegovini

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više