RS i BiH Vijesti

Ambasada Srbije u BiH: Spremna sva biračka mjesta

Sva biračka mjesta u BiH spremna su da državljani Srbije, koji su se prijavili za glasanje, sutra ostvare svoje biračko pravo, potvrđeno je Srni u Ambasadi Srbije u BiH. Iz Ambasade su istakli da je za glasanje potrebno ponijeti važeći identifikacioni dokument Srbije.

Biračko pravo mogu da ostvare državljani Srbije koji borave u BiH, a do 25. novembra u ponoć prijavili su se putem diplomatsko-konzularnih predstavništava da glasaju u BiH.

Na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji, koji će sutra biti održani, oko 11.500 državljana Srbije koji borave u BiH moći će da glasaju na 19 biračkih mjesta od 7.00 do 20.00 časova.

Iz Ambasade su naveli da se procedura glasanja u inostranstvu nije mijenjala u odnosu na prethodne izbore.

Biračka mjesta biće otvorena u Generalnom konzulatu Srbije i zgradi „M:tela“ u Banjaluci, u Ambasadi Srbije u Sarajevu, u Generalnom konzulatu u Mostaru, u Trebinju u Konzularnoj kancelariji Generalnog konzulata Srbije u Banjaluci, te u Drvaru u Konzularnoj kancelariji Generalnog konzulata Srbije u Mostaru.

Državljani Srbije će biračko pravo u Višegradu moći da ostvare na biralištu u Srednjoškolskom centru „Ivo Andrić“, u Doboju u Centru za obrazovanje i kulturu, a u Bratuncu u istoimenom srednjoškolskom centru.

Biće otvorena i dva biračka mjesta u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Bijeljini, u Rudom u istoimenom srednjoškolskom centru, u OŠ „Sveti Sava“ u Loparama, kao i u istoimenoj osnovnoj školi u Zvorniku, te u područnoj OŠ „Vuk Karadžić“ u Branjevu.

U Prijedoru će državljani Srbije moći da glasaju u OŠ „Desanka Maksimović“, u Mrkonjić Gradu u istoimenom srednjoškolskom centru, na Palama u OŠ „Srbija“, te u opštini Novo Goražde.

Pregled biračkih mjesta dostupan je na linku Ministarstva spoljnih poslova Srbije, odnosno u odluci Republičke izborne komisije /www.mfa.gov.rs/mediji/saopstenja/glasanje-u-inostranstvu-na-81-birackom-mestu/.

 

 

 

Izvor: Srna

BONUS VIDEO

Slični članci

Nova drama u „Ribnikaru“, djeca puštena kući: Pronađen nož kod učenika?

Urednik

Jak zemljotres u Jadranu, treslo se i u BiH

Urednik

Muzej Hercegovine: Predavanje ,,Između Srbije i Svete Zemlje Izrailjeve“

Urednik

Trudnice iz Gacka mogu refundirati troškove za prenatalni test

Urednik

Đoković otkrio kada će početi razmišljati o penziji

Urednik

VIDEO / OKO: Trebinje Jovana Dučića

Urednik

VIDEO / Sve više razvoda: Da li je institucija braka u krizi?

Urednik

Pojačana kontrola policije do nedjelje

Urednik

Nasilje nad vršnjacima nije dječija igra

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više