Hercegovina

VIDEO / U Muzeju Hercegovine održan omaž Aleksi Šantiću

U Muzeju Hercegovine u Trebinju održano je poetsko veče „I opet mi duša sve o tebi sanja“ povodom stogodišnjice smrti pjesnika Alekse Šantića.

Trebinjski srednjoškolci i profesori u omažu Aleksi Šantiću, povodom stogodišnjice od njegove smrti poručuju da on i dalje živi kroz svoje stihove. Recitacijom, glumom, pjesmama i igrokazom su pokazali da njegove riječi snažno odjekuju i danas.

Prisutne je pozdravila direktorka ЈU Centar srednjih škola Trebinje, Nedeljka Ilijić, koja je istakla da ova škola već nekoliko godina obilježava važne datume za našu kulturu i priprema programe posvećene velikanima naše književnosti.

Ovaj program je dokaz da su učenici Centra srednjih škola Trebinje uspješni i u vannastavnim aktivnostima, rekla je Ilijićeva.

Igrokaz u čast Šantića sastojao se od igranog dijela, u kome su dočarane scene iz Šantićevog života i njegovih pjesama i od muzičkog dijela gdje su učenici izvodili Šantićeve pjesme uz instrumentalnu pratnju.

Izvor: RTRS

BONUS VIDEO

Slični članci

Padrino učestvovao na 27. Radio danima RAB Srbija na Zlatiboru

Urednik

Večeras u Trebinju prvi festival kantautorske muzike

Urednik

Ne propustite nastup Emila Fetahovića u subotu veče u Kafeu „Poeta“

Urednik

Večeras nastup Sanje Vučić u „Gradu Sunca“

Urednik

OGLAS ZA POSAO: Potreban radnik u kuhinji u restoranu

Urednik

U četvrtak izložba ikona iz fundusa Muzeja Žitomislić

Urednik

Večeras u Trebinju pozorišna predstava “Kako je nastala Naša radost”

Urednik

Tri bebe rođene u Nevesinju, jedna u Trebinju

Urednik

Nevesinjski osnovci pokazali likovno umijeće

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više