Hercegovina Naše priče Vijesti

Trebinjka Milica Glogovac ulogom u “Hotelu Balkan” uspješno zakoračila u svijet glume

Talenat, ambicija, ljubav prema profesiji, ali i naporan trud i odricanje omogućili su mladoj Trebinjki Milici Glogovac da uspješno zakorači u svijet glume.

Svoju prvu TV ulogu dobila je u seriji Hotel Balkan, gdje glumi Veru, najmlađu nasljednicu porodice Kuruzović.

„Serija Hotel Balkan bavi se spletkama, tajnama, nerazjašnjenim odnosima, grijehovima iz prošlosti i sadašnjosti jedne banjalučke porodice. Igram ulogu djevojke koja je uspješna u svojoj sportskoj karijeri, ali da li je uspješna jer stvarno želi ili je ipak žrtva neostvarenih ambicija svoje majke i lošeg porodičog odnosa, vidjećemo“, rekla je Milica za Padrino radio.

 

Uživanje uz dogodovštine ove telenovele moći ćete sebi priuštiti već od sutra, 21. septembra, na Prvom programu RTS-a, gdje će primijerno biti emitovana prva epizoda serijskog projekta Telekoma Srbija i „Bosonoga produkcije“.

Svakim radnim danom, u udarnom terminu, od 20 časova, gledaoci će moći da spozanju zašto su baš tajne, intrige i razjemirice, te na početku grijesi neraskidiv dio svake, pa i porodice Kuruzović. Osim emitovanja na programu RTS-a, serija će se nešto kasnije prikazivati i na Superstar TV kanalu, kao i RTV BN.

Glogovčeva glumačkim vodama plovi još od srednje škole, gdje je bila  član Kulturne scene “Male stvari”, a kako je rekla i u tom periodu je ozbiljno razmišljala i shvatila da želi da joj gluma bude životni poziv.

„Sve je počelo iz ljubavi prema poeziji, koja je najveći “krivac” što sam odlučila da se počnem baviti glumom. A kada se to pretvorilo u ljubav prema tom pozivu,  onda više nije bilo povratka“, istakla je mlada glumica.

Nakon završene gimnazije u rodnom Trebinju, u želji za daljim školovanjem put je odvodi u Banjaluku, gdje stiče zvanje diplomiranog glumca.

„Akademiju umjetnosti završila sam prošle godine. Tokom četiri godine studiranja bilo je i uspona, i padova, suza, smijeha, predivnih i manje lijepih stvari, ali kad se sve sabere, taj period sigurno će mi ostatiti u najljepšem sjećanju. Mladoj osobi koja iskreno želi da se bavi glumom i koja bi to radila iz čiste ljubavi želim svu sreću na prijemnom ispitu“,  objasnila je Milica i dodala da Akademija pruža temelj, dok je na nama je da sazidamo kuću.

Kako je navela, gluma je profesija za koju se mladi opredjeljuju isključivo iz ljubavi, ne razmišljajući o profitu.

„Vremenom, pogotovo poslije fakulteta, i taj segmet postaje bitan, što je normalno. Mislim da se ni za jedno zanimanje u današnje vrijeme ne može reći da je profitabilno, posebno na našim prostorima. Svakako se nadamo se da će se to promijeniti jednog dana“, kazala je Trebinjka za Padrino radio.

Što se tiče same glume, istakla je da kameru voli, ali su joj draže daske koje život znače.

„U pozorištu ne postoji druga scena, treći kadar, četvrti put. Tu je sve prvi i posljednji put, jer je živo i dešava se sada, u ovom trenutku. A svaki angažman, bio filmski ili pozorišni, glumcima, pogotovo mladim, predstavlja prvenstveno podstrek za dalji rad i napredovanje, samim tim iskustvo više i školu“, naglasila je Milica.

 

Što se tiče povratka u rodni grad, glumica je rekla da se nikada ne zna, ali da svoju budućnost trenutno ne zamišlja u Trebinju.

„Nikada ne planiram mnogo unaprijed, jer ko zna gdje me put može odvesti.
Trebinju se uvijek rado vratim, ali ne razmišljam o povratku za stalno“, navela je Glogovčeva.

Iako ova mlada glumica nosi isto prezime kao najpoznatiji hercegovački glumac Nebojša Glogovac, kako kaže to joj ne može pomoći u građenju glumačke karijere.

“Od presudnog značaja je moj rad na sebi. Nebojša je prvenstveno bio ljudska veličina i svakako jedan od najvećih glumaca  ikada na ovim prostorima, a ja ću se potruditi da ne iznevjerim prezime koje nosim”, istakla je Milica.

Za kraj je rekla da postoji mnogo profesionalaca na koje se može ugledati u svijetu glume, ali ona uzore pronalazi isključivo u onima koji jesu i ostanu dobri ljudi.

 

Ivana Kardum

HP, septembar 2020.

BONUS VIDEO

Slični članci

U galeriji Kulturnog centra Trebinje otvorena izložba grafika Marije Kapisode (FOTO)

Urednik

Projekat „Socijalizacija djece Republike Srpske“ – Šeranić svirao, pjevao, pa zaigrao kolo sa učesnicima

Urednik

Vozačima oprez – Pojačana frekvencija vozila, posebno na granični prelazima

Urednik

U ponedeljak počinje „Ljetni turnir u malom fudbalu Gacko 2024“

Urednik

Predstojeća noć će biti tropska: Danas do 40 stepeni!

Urednik

Posebna „last minute“ ponuda u Apartmanima Knežev konak u Gradu Sunca

Urednik

Priča koja vraća vjeru da ipak dolaze ljepša vremena: Željko iz Srbije donira jetru mladom Mostarcu

Urednik

Na mističnom mjestu u Hercegovini temperatura nikad ne prelazi 11 stepeni (VIDEO)

Urednik

U nedjelju promocija “Snowlion” sladoleda u “Aqua parku – Sunčana vrela”

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više