Vijesti

Treningom u prirodi završena sedma sezona „Škole sporta“

Škola sporta, u organizaciji SD “Leotar”, za kraj sedme sezone je, u Ušću kod Lastve, organizovala završno druženje polaznika i trening u prirodi.

Velibor Brnjoš, sekretar Sportskog društva „Leotar“ kaže da je iza njih još jedna uspješna sezona te da je danas u Ušću bilo 40-ak djece.

„Ovo je najljepši način da završimo sezonu treniranja, da izvedemo djecu u prirodu. Oko 250 djece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta je tokom sezone uspješno prošlo program prilagođen njihovom uzrastu. Broj vrtićke djece ja otprilike isti svake godine, dok se broj školaraca mijenja, odnosno zavisi koliko se djece ranog školskog uzrasta već opredijelilo za treniranje u nekom od trebinjskih sportskih klubova. Naša škola je prilika da mališane koji ne treniraju uvedemo u svijet sporta, da kod njih razvijemo ljubav prema fizičkoj aktivnosti, tako što ih upoznamo sa svim sportovima, a oni se poslije opredijele šta žele da treniraju. Po onima koji su prošli našu školu, a sada su u starijim razredima i bave se sportom, vidimo da smo uspjeli“, ističe Brnjoš.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić navodi da su se za organizovanje „Škole sporta“ odlučili radi zdravlja i boljeg fizičkog razvoja trebinjskih mališana.\

„Alarm za pokretanje škole bio je veliki broj djece sa ravnim stopalima i deformitetima kičme, zbog mnogo vremena koje su provodili na telefonu i izostanka fizičke aktivnosti. To je bio glavni razlog za osnivanje ’Škole soprta’, a da bude besplatna činjenica da nisu svi roditelji u mogućnosti da plate treninge. Hvala trenerima i svima koji su učestvovali u radu škole, jer bez njih ne bismo uspjeli. Preporučio bih i svim ostalim lokalnim zajednicama da urade ovako nešto, jer je ovo način da imamo zdraviju djecu, sutra zdravu omladinu i studente, radnike i uopšte zdrave sugrađane. Ovo će doprinijeti i pozitivnoj ocjeni koju očekujemo od komisije za dodjelu priznanja „Evropski grad sporta 2025“, a mi ćemo svakako nastaviti sa projektom ’Škole sporta’ i narednih godina“, kaže Ćurić.

Svi mališani koji su danas bili na treningu u prirodi kažu da uživaju u „Školi sporta“ i da sa radošću dolaze na treninge, a danas su radili „poligon“, trčali, igrali „između dvije vatre“ i takmičili se.

Pobijedili su svi koji su bili dio ove upravo završene sezone, pa su dobili i diplome za uspješno savladane zadatke u „Školi sporta“.

BONUS VIDEO

Slični članci

Trebinje: Uskoro parking prostor za korisnike Dječijeg dispanzera

Urednik

Boravišne takse napunile budžet Srpske za milion KM

Urednik

GKUD „Vladimir Gaćinović“ u posjeti Požarevcu

Urednik

Morska voda na crnogorskim kupalištima dobrog kvaliteta

Urednik

Dvije nagrade za trebinjski „Orkestar Titanik“

Urednik

Popovopoljski kukuruz klečak sačuvan u posljednji čas

Urednik

U Srpskoj rođene 24 bebe: Trebinje bogatije za jednog, a Nevesinje za pet novih stanovnika

Urednik

Prvi košarkaški kamp „Feel the Trebinje“

Urednik

Vukojevo novo hedonističko odredište u Trebinju

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više