Vijesti

Vinu iz Trebinja bronzana medalja među 18.000 vina

 Na prestižnom londonskom ocjenjivanju vina „Decanter World Wine Awards 2024“, među 18.000 vina iz cijelog svijeta, „Podrum Bojanić“ iz Trebinja osvojio je sa svojom žilavkom bronzanu medalju.

Petočlani stručni žiri, sastavljen od poznatih svjetskih stručnjaka sa titulom master of wine, dodijelio je ovoj poznatoj hercegovačkoj sorti, otočenoj u Bojanićevim podrumima, vrlo visokih 87 bodova, a za osvajanje bronzane medalje je bilo potrebno 85.

„Naše vino žilavka se prvi put pojavljuje na ovako prestižnom takmičenju, pa je ova medalja dokaz kvaliteta, ali i dodatna motivacija za naš budući rad“, kaže Stevo Bojanić, jedan od vlasnika ove vinarije.

Kaže da su, u stvari, prvi put izašli na neko ocjenjivanje pa se ovolikom uspjehu nisu ni nadali, ali je on time i veći.

„Podrum Bojanić“ inače pravi pet vrsta vina: vranac, merlot, roze, šardone i žilavku, ali im definitivno najbolje prolaze hercegovačke autohtone sorte vranac i žilavka.

„Podrum Bojanić“ ima sopstvene vinograde na površini od oko dva hektara, na lokalitetu Pridvorci, u južnom dijelu Trebinja, gdje, osim vinarije, imaju i svoju degustacionu salu, pa primaju i veliki broj turista, a vina distribuišu širom BiH i u zemlje regiona.

Izvor: Nezavisne

BONUS VIDEO

Slični članci

Trebinje: Uskoro parking prostor za korisnike Dječijeg dispanzera

Urednik

Boravišne takse napunile budžet Srpske za milion KM

Urednik

GKUD „Vladimir Gaćinović“ u posjeti Požarevcu

Urednik

Morska voda na crnogorskim kupalištima dobrog kvaliteta

Urednik

Dvije nagrade za trebinjski „Orkestar Titanik“

Urednik

Popovopoljski kukuruz klečak sačuvan u posljednji čas

Urednik

U Srpskoj rođene 24 bebe: Trebinje bogatije za jednog, a Nevesinje za pet novih stanovnika

Urednik

Prvi košarkaški kamp „Feel the Trebinje“

Urednik

Vukojevo novo hedonističko odredište u Trebinju

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više