Biznis Hercegovina

Za stare znance i lakšu saradnju: Mikrofin svečano otvorio Ured u Stocu

Godinama se poznaju i sarađuju, ali od danas će ta saradnja biti još lakša i efikasnija. Tako poljoprivrednici i mali preduzetnici u Stocu doživljavaju otvaranje terenskog ureda Mikrofina u njihovom gradu, zahvaljujući kojem će svoje poslove obavljati brže, bez putovanja i dodatnih troškova.

Kancelariju u Stocu otvorili smo da bismo bili dostupni svim klijentima koji su do sada morali u Čapljinu, kažu u Mikrofinu, naglašavajući da stolačka opština broji više od 10.000 ljudi, mahom okrenutih poljoprivredi. Mnogi od njih koji nisu bili konkurentni u bankama pokrenuli su proizvodnju ili svoj biznis upravo zahvaljujući sredstvima iz Mikrofina i zato smo, kažu u ovom mikrokreditnom  društvu čiji je menadžment danas došao na otvaranje, sa Stočanima stari znanci.

„I ovdje se pokazalo da gdje god se Mikrofin pojavio, pojavili su se i uslovi za lakše kreditiranje i dolazak do sredstava, a zahvaljujući tome ovaj poljoprivredni kraj je dodatno oživio. Mnogo je ljudi koji ovdje žive isključivo od poljoprivrede i prvu saradnju imali su sa nama, kao prvim i jedinim mikrokreditnim društvom na ovom prostoru. Zato volimo da kažemo da smo stari znanci, pa i prijatelji, i zato nam je posebno drago što smo danas otvorili ured u Stocu“, kaže Slobodan Savić, šef filijale Mikrofina u Trebinju, u sklopu kojeg će poslovati i stolačka kancelarija.

Sa uredom u Stocu, Mikrofin sada broji 105 poslovnica širom Bosne i Hercegovine, a širenje te mreže predstavlja nastavak strategije kojom se unapređuje životni standard stanovništva, kroz finansiranje njihovih investicionih i tekućih potreba, naglašava Savić. Pokazalo se da je bilo sasvim ispravno staviti fokus na poljoprivredu i mala i srednja preduzeća, ali i na neregistrovane poljoprivrednike i preduzetnike koji drugačije ne bi mogli do neophodnih sredstava.

“Našoj filijali do sada je pripadalo pet kancelarija – Trebinje, Ljubinje, Bileća, Gacko i Nevesinje, a od danas je tu i Stolac. Kao lider u mikrokreditnom sektoru sa više od 26 godina iskustva i više od 70.000 zadovoljnih klijenata, i u ovom kraju smo lideri na tržištu, a u Trebinju posluje i MF banka, takođe članica MF grupe. Izuzetno smo zadovoljni činjenicom da smo stekli veliki ugled kod klijenata i izgradili odnos uzajamnog povjerenja i poštovanja. Zbog svega toga, trudili smo se da kroz društveno odgovorno poslovanje ulažemo u zajednicu, prije svega u škole i razvoj djece”, kaže Savić.

Takođe napominje da je Mikrofin uključen i u GEFF – evropski program energetske efikasnosti, zahvaljujući čemu stanovništvo može lakše i do sredstava za ove namjene.

“Kroz saradnju sa brojnim trgovačkim lancima i prodajnim objektima, a uz pomoć robnih kredita koje nudimo, stanovništvu olakšavamo i neke ozbiljnije i veće kupovine i nabavke. Od samog starta, pa do danas, jednostavno smo okrenuti čovjeku i njegovim potrebama”, kaže Savić.

Zaposleni u kancelariji u Stocu koja se nalazi na adresi Hrvatskih branitelja b.b, na usluzi su svojim klijentima i svim zainteresovanima radnim danima od 8 do 16 sati ili telefonom na broj 036/853-770.

 

/sponzorisana objava/

Padrino, jun 2024.

BONUS VIDEO

Slični članci

Vesna Pisarević gost u emisiji „Mojih 50“ na Padrino radiju

Urednik

Uskoro letovi iz Mostara za Istanbul ?

Urednik

U subotu veliki koncert Halida Bešlića u Gradu Sunca: Osvojite besplatne ulaznice!

Urednik

VIDEO / Kakvo je stanje na graničnim prelazima u Hercegovini u jeku sezone

Urednik

U Trebinju počeo 67. Festival festivala

Urednik

Izdaje se namješten jednosoban stan na duži vremenski period u Trebinju

Urednik

„Hercegovačka kuća“ proslavila sedmi rođendan

Urednik

Požar na teritoriji opštine Ljubinje pod kontrolom

Urednik

Hidroelektrana „Dabar“ gradi se planiranom dinamikom

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više