Hercegovina Vijesti

„Za ljepše Trebinje“ – Preko 1.000 građana, volontera i radnika u velikoj akciji uređenja grada

Velika akcija čišćenja i uređenja grada, pod nazivom „Za ljepše Trebinje“, okupila je preko hiljadu građana i volontera iz Trebinja, a u akciji su aktivno učestvovale i javne ustanove i preduzeća, kao i zaposleni u Gradskoj upravi Trebinje.

Prema riječima gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića, akcije uređenja grada prerasle su u jednu korisnu i lijepu tradiciju, jer se već godinama građani na ovaj način okupljaju u nastojanju da gradsko jezgro i prigradska mjesta budu čistije i zdravije sredine za život.

„Preko hiljadu građana podržalo je ovu akciju. Grad Trebinje svake godine izdvaja dodatna sredstva kako bismo proširili zone čišćenja. Ovdje su danas prisutni i direktori i učenici škola, koji će čistiti svoja dvorišta. Naša je želja da ćemo u budućnosti biti još brojniji u ovakvim akcijama, a da će nam grad biti još čistiji“, rekao je gradonačelnik Mirko Ćurić.

Gradonačelnik je pohvalio napore svih učesnika akcije i istakao da Trebinjci i Trebinjke imaju visok stepen svijesti kada je u pitanju zaštita i očuvanje životne sredine.

Direktor JU „Ekologija i bezbjednost“ Stevan Bekan je napomenuo da se komunalne službe, ustanove i vatrogasna društva svakodnevno trude da naš grad bude čist i uredan.

“Mi smo pozvali građane Trebinja u onoj mjeri koliko to oni mogu da očisti svako oko svojih kuća i zgrada. Radi se na prostoru cijelog grada, a fouks za volontere su ulazi i izlazi iz grada, gdje smo primjetili da ima mnogo otpada – radiće se prema Banjevcima i Gorici, te u seoskim naseljima, tako da je ovo jedna velika akcija koja će mnogo doprinijeti ljepšem Trebinju”, rekao je Bekan.

Podršku akciji pružilo je i Planinarsko društvo „Vučji zub“. Tanja Tomić Škero, dugogodišnji član ovoga društva, pohvalila je napore građana i službi te istakla da se članovi Vučijeg zuba redovno odazivaju svim akcijama vezano za uređenje grada i okolnih mjesta.

Članovi Planinarskog društva „Vučiji zub“ uputili su danas apel građanima da ne odlažu građevinski materijal i kabasti otpad na divljim deponijama, jer je Grad Trebinje jedan od rijektih gradova koji nudi besplatan odvoz otpada.

 

 

HP, mart 2022.

BONUS VIDEO

Slični članci

U Boračkom jezeru kompletna voda se izmjeni za 54 dana

Urednik

U galeriji Kulturnog centra Trebinje otvorena izložba grafika Marije Kapisode (FOTO)

Urednik

Projekat „Socijalizacija djece Republike Srpske“ – Šeranić svirao, pjevao, pa zaigrao kolo sa učesnicima

Urednik

Vozačima oprez – Pojačana frekvencija vozila, posebno na granični prelazima

Urednik

U ponedeljak počinje „Ljetni turnir u malom fudbalu Gacko 2024“

Urednik

Predstojeća noć će biti tropska: Danas do 40 stepeni!

Urednik

Posebna „last minute“ ponuda u Apartmanima Knežev konak u Gradu Sunca

Urednik

Priča koja vraća vjeru da ipak dolaze ljepša vremena: Željko iz Srbije donira jetru mladom Mostarcu

Urednik

Na mističnom mjestu u Hercegovini temperatura nikad ne prelazi 11 stepeni (VIDEO)

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više