Hercegovina Vijesti

„Za ljepše Trebinje“ – Preko 1.000 građana, volontera i radnika u velikoj akciji uređenja grada

Velika akcija čišćenja i uređenja grada, pod nazivom „Za ljepše Trebinje“, okupila je preko hiljadu građana i volontera iz Trebinja, a u akciji su aktivno učestvovale i javne ustanove i preduzeća, kao i zaposleni u Gradskoj upravi Trebinje.

Prema riječima gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića, akcije uređenja grada prerasle su u jednu korisnu i lijepu tradiciju, jer se već godinama građani na ovaj način okupljaju u nastojanju da gradsko jezgro i prigradska mjesta budu čistije i zdravije sredine za život.

„Preko hiljadu građana podržalo je ovu akciju. Grad Trebinje svake godine izdvaja dodatna sredstva kako bismo proširili zone čišćenja. Ovdje su danas prisutni i direktori i učenici škola, koji će čistiti svoja dvorišta. Naša je želja da ćemo u budućnosti biti još brojniji u ovakvim akcijama, a da će nam grad biti još čistiji“, rekao je gradonačelnik Mirko Ćurić.

Gradonačelnik je pohvalio napore svih učesnika akcije i istakao da Trebinjci i Trebinjke imaju visok stepen svijesti kada je u pitanju zaštita i očuvanje životne sredine.

Direktor JU „Ekologija i bezbjednost“ Stevan Bekan je napomenuo da se komunalne službe, ustanove i vatrogasna društva svakodnevno trude da naš grad bude čist i uredan.

“Mi smo pozvali građane Trebinja u onoj mjeri koliko to oni mogu da očisti svako oko svojih kuća i zgrada. Radi se na prostoru cijelog grada, a fouks za volontere su ulazi i izlazi iz grada, gdje smo primjetili da ima mnogo otpada – radiće se prema Banjevcima i Gorici, te u seoskim naseljima, tako da je ovo jedna velika akcija koja će mnogo doprinijeti ljepšem Trebinju”, rekao je Bekan.

Podršku akciji pružilo je i Planinarsko društvo „Vučji zub“. Tanja Tomić Škero, dugogodišnji član ovoga društva, pohvalila je napore građana i službi te istakla da se članovi Vučijeg zuba redovno odazivaju svim akcijama vezano za uređenje grada i okolnih mjesta.

Članovi Planinarskog društva „Vučiji zub“ uputili su danas apel građanima da ne odlažu građevinski materijal i kabasti otpad na divljim deponijama, jer je Grad Trebinje jedan od rijektih gradova koji nudi besplatan odvoz otpada.

 

 

HP, mart 2022.

BONUS VIDEO

Slični članci

Rukometaši Leotara slavili u Zavidovićima, Nevesinjci namučili lidera pa pali u finišu

Urednik

Nevesinjci i Gačani prijeteljski odmjerili snage

Urednik

VIDEO / Rizični putevi na istoku Srpske, vlast i dalje ne reaguje

Urednik

Dušanka Zečević: Medicinska sestra divan poziv, važno je imati empatiju

Urednik

Turistička organizacija predstavila ponudu Trebinja u Beogradu

Urednik

Nemanja Gudelj ponovo na terenu poslije povrede koljena

Urednik

Izložba fotografija u Muzeju Žitomislić

Urednik

U Srpskoj rođeno 28 beba

Urednik

Tokom vikenda pojačane policijske kontrole u Hercegovini

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više