Magazin

Kako odabrati zrelu lubenicu?

Slatka, sočna kriška lubenice je jedna od najboljih stvari u doba ljeta, ali često kada dođemo kući sa kupljenom lubenicom doživimo razočaranje.

Džordan Karter, koji posjeduje farmu lubenica koja posluje od 1965. godine, govori da, ukoliko želimo da saznamo da li je lubenica zrela, treba da potražimo žućkastu tačku ispod.

„Trebalo bi da bude mutne boje, a stomak ili donja strana lubenice treba da imaju kremastožutu mrlju“, kaže Karter i dodaje da je takva lubenica bila na zemlji i sazrijevala na suncu.

Često se naziva i poljska pjega ili prizemna tačka, koja je kremastožuta ako je zrela. Ako je područje na donjoj strani svijetlozeleno ili bijelo, to znači da još nije sasvim sazrjelo.

Neki ljudi sugerišu da možete lupkati po strani da biste utvrdili zrelost.

Ovo možda nije najnaučnija metoda i zahtijeva prilično dobro uvo, ali postoji nešto istine u metodi udaranja.

„Zrela lubenica će imati tup šupalj zvuk. Nezrela lubenica će imati jači zvuk“, kaže Karter.

Postoji nekoliko drugih indikatora koji vam mogu pomoći da odaberete zrelu lubenicu. Potražite „mrežu“ – smeđe, grube linije na strani koje mogu da podsjećaju na paukovu mrežu. Što je više mreže, lubenica može biti slađa i zrelija. Zatim noktom lagano izgrebite površinu lubenice. Ako se kora lakše odvoji i otkrije bijelo-zelenu oblast ispod, zrela je.

Kupujte lubenice u sezoni od aprila do septembra.

Izvor: Nezavisne

BONUS VIDEO

Slični članci

Nedeljni ljubavni horoskop: Koga očekuju strasti, a koga iskušenja

Urednik

Šta može da vam se desi sa tijelom ako stalno jedete čips

Urednik

Znate li kako odlaganje alarma utiče na zdravlje?

Urednik

Nedjeljni horoskop od 29. septembra do 5. oktobra

Urednik

Kako pametni ljudi odgovaraju na prikrivene uvrede?

Urednik

Zašto je šetnja najbolja aktivnost za tijelo i um

Urednik

Godinama je istraživala sreću i cijelu filozofiju svela na 12 prostih pravila

Urednik

Audi Q9 potvrđen za sljedeću godinu

Urednik

Isključite jedan uređaj preko noći i smanjite račun za struju!

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više