Staklo rerne se brzo prlja, pa je potrebno često čišćenje. Rerne bi trebalo čistiti svaka tri meseca, ali se može desiti da zahtevaju i češće održavanje ako se intenzivno koriste. Velike porodice koje svakodnevno koriste rernu možda će morati da je čiste još češće, kako bi izbegle taloženje hrane i masnoće, ali i osigurale njeno efikasno funkcionisanje.
Jedan deo rerne koji je posebno sklon prljanju jesu njena vrata.
Staklo na vratima može vremenom brzo da postane prekriveno masnoćom i ostacima hrane i može da deluje kao da ne postoji rešenje za njega. Srećom, postoji nekoliko adekvatnih rešenja koje možete da zapamtite.
Tableta za pranje sudova:
Natopite tabletu vodom, lagano je utrljajte u staklo, ostavite da deluje 15 minuta, a zatim obrišite vlažnom krpom. Masnoća će nestati!
Soda bikarbona i voda:
Napravite pastu od sode bikarbone i vode, nanesite na staklo, ostavite da deluje 10-15 minuta, a zatim prebrišite.
Sirće i so:
Pomešajte beli sirće i malo soli, nanesite smesu na staklo i trljajte sunđerom. Ostavite par minuta, a zatim prebrišite.
Pasta za zube:
Iznenađujuće, pasta za zube može da bude veoma efikasna. Stavite je na staklo, ostavite nekoliko minuta, pa prebrišite vlažnom krpom.
Alkoholni sprej za čišćenje:
Sprej na bazi alkohola, poput onih za prozore, može pomoći u brzom uklanjanju mrlja s vrata rerne. Naprskajte, ostavite nekoliko minuta i obrišite.