Naše priče

Biografije poznatih Hercegovaca: Željko Ninčić

Željko Ninčić je poznati hercegovački komičar. Rođen je 3.maja 1959. godine u Poklečanima (Posušje). Porijeklom je iz Nevesinja.

Najznačajniji period djetinjstva i odrastanja, proveo u Lištici (Široki Brijeg) gdje je završio gimnaziju, u kojoj se i počeo baviti glumom, (srednjoškolsko takmičenje »Najveseliji razred«, gdje je sam pisao scenario i glumio). U to doba dvije najznačajnije ličnosti , koje su uticale na njega su Čarli Čaplin i Miodrag Petrović Čkalja.

U Sarajevu je konkurisao 1982/83 školske godine, na Akademiju scenskih umjetnosti, gdje je i primljen u klasi profesora Emira Kusturice, te istu završio 1987. godine.
Najznačajnije njegove vježbe na Akademiji su bile: »Zapisi iz podzemlja« – F.Dostojevski, prijemni Audicija i po sopstvenoj ideji i tekstu, uloga »Kamija« u diplomskoj predstavi »Buba u uhu«.

Jedan je od autora i tvoraca predstave »Audicija« kao i idejni tvorac i autor »Nove audicije«, sa svojim kolegama. Nastavio je da razvija predstavu sa »Najnovijom audicijom-Željko Ninčić« (»Primi me«) i »Super Novom Audicijom«. Poznat je široj publici po ulogama Marinka Ćutuka i Davora iz pomenute predstave.

 

HP, mart 2014.

BONUS VIDEO

Slični članci

„Slobodan um“: Kako očuvati mentalno zdravlje?

Urednik

Saznali smo zašto bi trebali trenirati u Školi fudbala „Alfa“

Urednik

Paroh Velimir Kovač: Počela obnova hrama Svetih Arhangela

Urednik

PR Dubravko Curać: Šta nas novo očekuje u Gradu Sunca

Urednik

Prim. dr Stanko Buha: Kako ojačati imunitet?

Urednik

VIDEO / Trener Nikola Skočajić: Kroz zabavu do efekasnijeg treninga

Urednik

Marija Vukićević: Trebinjke za časove joge uvijek traže mjesto više

Urednik

Gost: Matija Runjevac dobitnik zlatnika na bogojavljenskom plivanju

Urednik

Zdravka Jevtić: Najteži periodi rad za vrijeme rata i pandemije

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više