Uncategorized

Prag za ulazak u PDV se diže na 100.000 KM

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH u drugom čitanju jednoglasno je usvojio izmjene Zakona o PDV-u kojim se prag za ulazak u PDV sistem podiže sa 50.000 na 100.000 KM.

Snježana Novaković Bursać, predsjedavajuća Komisije za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, rekla je da su ove izmjene prošle Komisiju i da na tekst nije bilo amandmana.

Zlatko Miletić, delegat u Domu naroda Parlamentarne skuptšine BiH, zamolio je delegate da se pomakne i rok za plaćanje PDV-a sa desetog na 20. u mjesecu, dok je Želimir Nešković, delegat SDS-a u Domu naroda, rekao je da su izmjene Zakona predložene od strane poslanika SDS-a.

„Zakon u prvom tekstu je bio predložen da izvještaj ide do kraja mjeseca. Limit koji je iznosio 50.000 došli smo na tačku ulaska u PDV sistem sa 100.000 KM. Svi smo saglasni i na prošloj sjednici ali nije bilo entitetske većine“, rekao je Nešeković.

Inače, izmjene Zakona o PDV-u na prošloj sjednici pred delegatima su nedavno bile u prvom čitanju, međutim zbog odbijanja SNSD-a tada Zakon nije usvoje.

Kasnije je održana sjednica članova Kolegijuma Doma naroda koji su zasijedali kao komisija i tom prilikom je postignuta saglasnost oko izmjena Zakona o PDV-u, tako da se u prvom čitanju, iako odbijen, izmjene Zakona smatraju usvojenim.

 

 

Izvor: Nezavisne

BONUS VIDEO

Slični članci

Koliko je 100 KM iz 2018. vrijedilo na kraju prošle godine?

Urednik

Oglas: Prodaje se plac u Mostaćima

Urednik

Potrošačka korpa za januar 2.895 KM, prosječna plata 1.320 KM

Urednik

Povratnici u Mostaru u strahu: Bačeni kamen udar na suživot

Urednik

KC Trebinje: Program bioskopa do 26. decembra

Urednik

Otrovano pet skupocjenih lovačkih pasa, policija ima sumnjivca

Urednik

Službenici će morati ranije na posao

Urednik

Еvo kakvo nas vrijeme očekuje sutra

Urednik

Vlada tvrdi da su naknade nezaposlenima stimulativne, pa ih smanjuje

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više