Hercegovina Vijesti

Da sva djeca odu na ekskurziju: HO „Djeca djeci“ pokrenula akciju „Naša humanost za njihove uspomene“

Humanitarna organizacija „Djeca djeci“, koja djeluje pri OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ u Trebinju, pokrenula je akciju pod nazivom „Naša humanost za njihove uspomene“. Riječ je o akciji, čiji je cilj da se socijalno ugroženim učenicima, iz sve tri osnovne škole u Trebinju, omogući odlazak na ekskurziju.

Kako navode u ovoj organizaciji, iz svog budžeta, za ove namjene izdvojili su 4 000 KM. Za učenike iz škole u kojoj djeluju planirali su 3 000 KM, a po 500 KM za preostale dvije osnovne škole.

Osim ovog novca, već su uspjeli da obezbijede i dodatni iznos od prijatelja Organizacije iz Kalifornije, koji su im i ranije pomagali, a javio im se i jedan dio privrednika iz Trebinja, koji su takođe obećali pomoć.

– Uspjeli smo već da obezbijedimo novac za socijalno ugrožene učenike iz naše škole. Iz škola „Vuk Karadžić“ i „Sveti Vasilije Ostroški“ do sada su prijavili ukupno 16 učenika, kojima je neophodna pomoć za odlazak na ekskurziju – kažu u HO „Djeca djeci“.

Za škole „Vuk Karadžić“ i „Sveti Vasilije Ostroški“ do sada je izdvojeno po 1 000 KM.

– Nastojaćemo svima da pomognemo najviše što budemo mogli – ističu u HO „Djeca djeci“ i dodaju da ekskurzija za pete razrede košta 310 KM, a za osme i devete 456 KM.

Kako kažu u organizaciji, nastojaće da pokušaju da pomognu i učenicima iz OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“, koji su već obezbijedili novac za ekskurziju, a slabog su imovinskog stanja, teško žive ili njihovi roditelji moraju da finansiraju ekskurziju za dvoje ili više djece.

– Njima ćemo takođe pokušati da pognemo na neki način. Možda da im se plati bar dio troškova za ekskurziju – objašnjavaju u organizaciji.

Da bi akcija bila što uspješnija biće održane i vaskršnje kreativne radionice u organizaciji „Radoznalaca“, koje vode učiteljice, takođe članice HO „Djeca djeci“.

– Ogromno nam je interesovanje za radionice, tako da ćemo ih održati u tri termina 16. aprila. Prva dva termina u 10 i u 12 časova već su popunjena, a prijave za treći termin u 17 časova su u toku. Važno je napomenuti da su prijave obavezne na Fejsbuk stranici „Radoznalci“ ili na Instagram profilu „Djeca djeci“ – kažu u ovoj organizaciji i napominju da je cijena ulaznice 10 KM, a za svako drugo dijete pet KM.

Sav prikupljeni novac, napominju, biće preusmjeren za pomoć sacijalno ugroženim osnovcima da odu na ekskurziju.

Ako i građani budu željeli da svojim donacijama podrže akciju, mogu da dođu u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ i da u terminu radionica doniraju novac.

Iz Organizacije „Djeca djeci“ nadaju se pozitivnim odgovorima od strane privrednika, kojima su se obratili ovim povodom za pomoć.

 

HP, april 2022.

BONUS VIDEO

Slični članci

U galeriji Kulturnog centra Trebinje otvorena izložba grafika Marije Kapisode (FOTO)

Urednik

Projekat „Socijalizacija djece Republike Srpske“ – Šeranić svirao, pjevao, pa zaigrao kolo sa učesnicima

Urednik

Vozačima oprez – Pojačana frekvencija vozila, posebno na granični prelazima

Urednik

U ponedeljak počinje „Ljetni turnir u malom fudbalu Gacko 2024“

Urednik

Predstojeća noć će biti tropska: Danas do 40 stepeni!

Urednik

Posebna „last minute“ ponuda u Apartmanima Knežev konak u Gradu Sunca

Urednik

Priča koja vraća vjeru da ipak dolaze ljepša vremena: Željko iz Srbije donira jetru mladom Mostarcu

Urednik

Na mističnom mjestu u Hercegovini temperatura nikad ne prelazi 11 stepeni (VIDEO)

Urednik

U nedjelju promocija “Snowlion” sladoleda u “Aqua parku – Sunčana vrela”

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više