Hercegovina Vijesti

Da sva djeca odu na ekskurziju: HO „Djeca djeci“ pokrenula akciju „Naša humanost za njihove uspomene“

Humanitarna organizacija „Djeca djeci“, koja djeluje pri OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ u Trebinju, pokrenula je akciju pod nazivom „Naša humanost za njihove uspomene“. Riječ je o akciji, čiji je cilj da se socijalno ugroženim učenicima, iz sve tri osnovne škole u Trebinju, omogući odlazak na ekskurziju.

Kako navode u ovoj organizaciji, iz svog budžeta, za ove namjene izdvojili su 4 000 KM. Za učenike iz škole u kojoj djeluju planirali su 3 000 KM, a po 500 KM za preostale dvije osnovne škole.

Osim ovog novca, već su uspjeli da obezbijede i dodatni iznos od prijatelja Organizacije iz Kalifornije, koji su im i ranije pomagali, a javio im se i jedan dio privrednika iz Trebinja, koji su takođe obećali pomoć.

– Uspjeli smo već da obezbijedimo novac za socijalno ugrožene učenike iz naše škole. Iz škola „Vuk Karadžić“ i „Sveti Vasilije Ostroški“ do sada su prijavili ukupno 16 učenika, kojima je neophodna pomoć za odlazak na ekskurziju – kažu u HO „Djeca djeci“.

Za škole „Vuk Karadžić“ i „Sveti Vasilije Ostroški“ do sada je izdvojeno po 1 000 KM.

– Nastojaćemo svima da pomognemo najviše što budemo mogli – ističu u HO „Djeca djeci“ i dodaju da ekskurzija za pete razrede košta 310 KM, a za osme i devete 456 KM.

Kako kažu u organizaciji, nastojaće da pokušaju da pomognu i učenicima iz OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“, koji su već obezbijedili novac za ekskurziju, a slabog su imovinskog stanja, teško žive ili njihovi roditelji moraju da finansiraju ekskurziju za dvoje ili više djece.

– Njima ćemo takođe pokušati da pognemo na neki način. Možda da im se plati bar dio troškova za ekskurziju – objašnjavaju u organizaciji.

Da bi akcija bila što uspješnija biće održane i vaskršnje kreativne radionice u organizaciji „Radoznalaca“, koje vode učiteljice, takođe članice HO „Djeca djeci“.

– Ogromno nam je interesovanje za radionice, tako da ćemo ih održati u tri termina 16. aprila. Prva dva termina u 10 i u 12 časova već su popunjena, a prijave za treći termin u 17 časova su u toku. Važno je napomenuti da su prijave obavezne na Fejsbuk stranici „Radoznalci“ ili na Instagram profilu „Djeca djeci“ – kažu u ovoj organizaciji i napominju da je cijena ulaznice 10 KM, a za svako drugo dijete pet KM.

Sav prikupljeni novac, napominju, biće preusmjeren za pomoć sacijalno ugroženim osnovcima da odu na ekskurziju.

Ako i građani budu željeli da svojim donacijama podrže akciju, mogu da dođu u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ i da u terminu radionica doniraju novac.

Iz Organizacije „Djeca djeci“ nadaju se pozitivnim odgovorima od strane privrednika, kojima su se obratili ovim povodom za pomoć.

 

HP, april 2022.

BONUS VIDEO

Slični članci

VIDEO / Rizični putevi na istoku Srpske, vlast i dalje ne reaguje

Urednik

Izložba fotografija u Muzeju Žitomislić

Urednik

Tokom vikenda pojačane policijske kontrole u Hercegovini

Urednik

Nova drama u „Ribnikaru“, djeca puštena kući: Pronađen nož kod učenika?

Urednik

Jak zemljotres u Jadranu, treslo se i u BiH

Urednik

Muzej Hercegovine: Predavanje ,,Između Srbije i Svete Zemlje Izrailjeve“

Urednik

Trudnice iz Gacka mogu refundirati troškove za prenatalni test

Urednik

Đoković otkrio kada će početi razmišljati o penziji

Urednik

VIDEO / OKO: Trebinje Jovana Dučića

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više