Biznis Hercegovina

FOTO / Degustirali smo i uživali u meniju Wine & tapas bara Bottega

U samom srcu Trebinja, na jednoj od najfrekventnijih lokacija u gradu, smjestila se „Bottega“, Wine & tapas bar koji svoja vrata svakodnevno otvara svim ljubiteljima vrhunskih gastro zalogaja, ali i osvježenja.

Naša ekipa je imala priliku da uživa u ručku na ovom elegantnom mjestu, a izvanredne utiske vam prenosimo u narednim redovima, u kojima smo pokušali objediniti sve ono što nas je zadivilo u ovom ugostiteljskom objektu urađenom sa mnogo prefinjenosti i stila. 

Sa izuzetno interesantnog menija, koji je plod posvećenosti vrhunske ekipe koja svakodnevno u Bottegi sprema za vas samo najkvalitetnije zalogaje pripremljene od najboljih namirnica, napravili smo šarolik i raznovrstan izbor, između ostalog da i svima vama što bolje dočaramo ponudu ovog mjesta. Pred nama su se našli biftek koji je prethodno podvrgnut procesu dry-age zrenja, lignje na satarašu i veoma interesantna izvedba vegetarijanskog burgera.

Definitivno najbolji komadi mesa, pripremljeni dry-age tehnologijom, očekuju vas od nedavno u Bottegi i za sve ljubitelje mesnog zalogaja ovo će biti nepogriješiv izbor. Za sve one kojima je ovaj proces nepoznat pomenućemo da se proizvod od mesa danima drži u specijalnim uslovima na posebnoj temperaturi, u stalnoj vlažnosti i optimalnom kvalitetu vazduha. Na ovaj način meso najbolje sazrijeva i dostiže svoj najviši mogući nivo i stepen kvaliteta. Što je više dana meso u dry age komorama, to aroma postaje intezivnija i sočnija. Nakon suvog zrenja, meso se može pripremiti na roštilju ili u tiganju, a razlika jeu tome što ovako pripremljeno meso nema gotovo ništa zajedničko sa normalnim biftekom, jer je tekstura mekša, a aroma bogatija.

Elegantan način serviranja, kao i mogućnost izbora i kombinovanja više vrsta sosova i priloga upotpunjuju vaš odličan mesni zalogaj. Naša preporuka ide za povrće spremljeno u voku i biber sos, koji po našem izboru predstavljaju idealan spoj sa izabranim biftekom, koji je perfektno pripremljen u izabranom „medium“ izdanju.

O ovoj kombinaciji nemamo potrebe mnogo hvaliti, jednostavno preporučujemo da iskoristite prvu priliku i da u Bottegi isprobate neku od opcija i kombinacija dry-age mesnog zadovoljstva. Naš izbor uz kvalitetne i ukusne komade mesa bilo je crveno vino Manastira Tvrdoš – „Vranac“ proizveden 2021. godine, a vaš izbor svakako može biti i neko drugo od vina sa bogate i brižljivo pripremljene vinske karte Bottege.

Druga dva jela, druge dvije priče… Lignje u svom možda najboljem izdanju, pripremljene na povrću u varijanti sataraša zadiviće sve zaljubljenike u ovu vrstu plodova mora. Odlični komadi, vrhunska priprema, pretvorena u zalogaj koji osvaja, pokazali su se kao pravi izbor.

Vegetarijanski burger u Bottegi ćete dobiti serviran na elegantan način, a svi ljubitelji zdravog i kvalitetnog obroka pripremljenog bez mesa uživaće u ovom izboru u potpunosti. Povrće nekada zna najprijatnije iznenaditi svojim ukusom, a poslije ovog iskustva razmislićete da li možda i češće možete u svojoj ishrani meso mijenjati ovakvim zanimljivim i ukusnim kreacijama.

Izbor dezerta poslije kvalitetnog ručka često nije lak zadatak, a u Bottegi ćete se iskreno namučiti da izaberete samo jednu poslasticu, jer su sve opcije sa menija podjednako zavodljive. Od ranije preferiramo čizkejk koji je na ovom mjestu pravo umjetničko dostignuće, jer način pripreme sa lješnicima u kori ove dobro poznate poslastice čini pravu malu eksploziju perfektnih slatkih ukusa.

Čokoladni tart u Bottegi će vam na odličan način zaokružiti prethodni mesni užitak upotpunjen vinom, tako da od naše ekipe jedna preporuka i za ovu poslasticu serviranu sa sladoledom i svim potrebnim dodacima za potpuni slatki užitak.

Mi smo u potpunosti ispunili sva svoja očekivanja koja smo imali kada smo krenuli u Wine & tapas bar Bottega, a nadamo se da smo i vas dovoljno zaintrigirali da prvu priliku iskoristite za posjetu ovom mjestu gdje smo potpuno sigurni da ćete uživati u raskošnim ukusima istinskih poznavalaca dobre gastronomije.

I ono što moramo napominuti kada je ponuda u Bottegi u pitanju – cijene koje vas očekuju su zaista pristojne i za neka vrhunska jela itekako prilagođene svim budžetima.

Stoga ne morate mnogo razmišljati, iskoristite prvu priliku i zaputite se u Bottegu. Garantujemo vam potpuno zadovoljstvo!

Padrino, maj 2024.

 

BONUS VIDEO

Slični članci

Bilećki stećci na udaru vandala

Urednik

Glumac Uliks Fehmiu u „Mojih 50“ na Padrino radiju

Urednik

Košarkaši Leotara ubjedljivi protiv Slobode iz Tuzle

Urednik

Rukometaši Leotara i Konjuha podijelili bodove u Trebinju

Urednik

U Trebinju održan 16. Memorijalni turnir „Ljubinko Akšam“

Urednik

Skupština akcionara IAT-a nije održana zbog nedostatka kvoruma

Urednik

Aleksandra Radović u „Mojih 50“ na Padrino radiju

Urednik

Rukometaši Leotara savladali Slobodu u Trebinju

Urednik

Izložba mladih crnogorskih umjetnika otvorena u Muzeju Žitomislić

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više