Hercegovina

Promjene na čelu regionalnog giganta na polju logistike i distribucije robe široke potrošnje

Suzana Sikimić je nova izvršna direktorica kompanije Nelt, a njen prethodnik Goran Cerovina nastavlja karijeru na poziciji izvršnog potpredsjednika Nelt Grupe za Adria tržišta (Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Sjevernu Makedoniju, Hrvatsku, Albaniju…).

Sikimić je tokom 15 godina u kompaniji Nelt obavljala različite uloge, s rastućom odgovornosti u okviru sektora finansija. Ekspertiza, kolaboracija i poznavanje poslovanja i organizacije, kao i eksterna priznanja ističu je kao sjajnog lidera, sa svim preduslovima da nastavi rast i uspjeh bh. organizacije, saopštili su iz kompanije.

„Cerovina je dao veliki doprinos u našoj kompaniji i ostavio značajno naslijeđe. Osjećam odgovornost i privilegiju da nastavim vođenje ove organizacije, s izuzetnim ljudima i izvanrednim rezultatima. Fokusirani na operativnu izvrsnost, ostajemo pouzdan partner našim principalima, kupcima i klijentima“, rekla je.

Iz Nelt Grupe ističu da je ova promocija i jedan od primjera strateškog odnosa prema rodnoj izbalansiranosti kompanije.

Kako navode, Cerovinin prepoznatljiv i inspirativan liderski stil, poznavanje tržišta, agilnost i posvećenost, bili su esencijalni za uspjeh kompanije u Bosni i Hercegovini. On postaje član Izvršnog odbora Nelt Grupe, a njegov fokus će u narednom periodu biti nastavak strategije rasta, širenje dobrih praksi između tržišta Nelt Grupe u Adria regionu, kao i daljnji razvoj organizacije.

„S mnogo entuzijazma preuzimam novu rolu. Naši direktori već rade izvanredan posao na svim tržištima u regionu, a moja pozicija je samo korak ka dodatnom ojačanju sinergije koju oduvijek njegujemo u Nelt Grupi“, poručio je Cerovina.

Prije mjesec dana, iz kompanije su saopćili da  Miloš Jelić, prvi CEO Nelt Grupe, nakon 24 godine u kompaniji postaje član Nadzornog odbora, dok od 1. jula funkciju generalnog direktora preuzima Darko Lukić, sadašnji izvršni potpredsjednik.

Miloš Jelić i Darko Lukić/Promo/Nelt
 

Jelić je poručio da su, u današnjem poslovnom okruženju, promjene od suštinskog značaja za daljnji razvoj.

„Promjene, urađene na pravi način, kreiraju nove prilike za rast i pozitivnu transformaciju. Ostajem u Neltu kao član Nadzornog odbora, što će mi pružiti priliku da sagledam poslovanje i doprinesem iz drugačije perspektive. Nastavljamo putem koji je pred nama s optimizmom, hrabrošću i velikom zahvalnošću za sve što smo zajedno uradili“, kazao je Jelić.

Nelt Grupa je u prethodnom periodu predstavila set organizacionih promjena koje imaju za cilj osnaživanje organizacije i uspješno provođenje poslovne strategije „Accelerate 2025“.

 

Izvor: Bloomberg Adria

BONUS VIDEO

Slični članci

Najava: Ciklus španske kinematografije od 15. do 19. maja

Urednik

Restoran Ognjište: U petak, 17. maja, vas zabavlja Risto Miljković

Urednik

Iznajmljuje se namješten trosoban stan u Trebinju

Urednik

VIDEO / Hiljade vjernika posjetilo Mrkonjiće

Urednik

U Srpskoj rođeno 19 beba: U Nevesinju jedan porod

Urednik

Jelena Đoković naredne sedmice u emisiji „Mojih 50“ na Padrino radiju

Urednik

Danas se proslavlja dan Svetog Vasilija: Velika litija prošla od Trebinja do Mrkonjića

Urednik

Životna priča Envera Marića: Zvali su ga Panter s Neretve i Leteći Mostarac

Urednik

Leotar siguran na Policama, Nevesinjci došli do boda u Foči

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više