Hercegovina

U Trebinju proslavljena Vrbica, episkop Dimitrije predvodio litiju

Episkop zahumsko hercegovački i primorski Dimitrije predvodio je u Trebinju svečanu litiju koja se kretala gradskim ulicama povodom Lazareve subote i Vrbice, nakon čega je uz sasluženje sveštenstva u Sabornom hramu služio prazničko večernje.

Litija, u kojoj je bilo više stotina trebinjskih mališana, krenula je po tradiciji ispred hrama Svetog Jovana u naselju Police i, krećući se šetalištem uz obalu rijeke Trebišnjice i gradskim mostovima, zatim glavnom ulicom i Dučićevom ulicom, zaustavila se u Sabornom hramu u Trebinju gdje su blagosiljane vrbove grančice koje su podijeljene djeci i vjernicima.

“Neka bi i mi, kao i naša djeca, bili otvoreni za blagodat božiju, otvoreni za ljubav božiju, otvoreni za sve ljude i da primamo Carstvo božije, kao što se kaže u jevanđelju, kao što ga djeca primaju čistoga, punoga, radosnoga, širokoga srca”, istakao je vladika Dimitrije u prazničkom obraćanju.

Napominjući da u pretprazničke dane pravoslavni vjernici polako ulaze u velika gospodnja djela, u kojima, kako dodaje, on polaže život za nas i vaskrsava za nas, vladika Dimitrije je kazao da svi imamo plodove toga vaskrsenja i primamo njegove blagoslove.

“Neka ste svi blagosloveni, naročito djeca, i neka bi dao Bog da u radosti dočekamo vaskrsenje našeg Spasitelja”, dodao je vladika Dimitrije.

U trebinjskom Sabornom hramu, na praznik Cvijeti, u nedelju ujutro će biti služeno prazničko jutrenje, a nakon nje sveta liturgija…

Vesna Duka

Izvor: Nezavisne

BONUS VIDEO

Slični članci

Elektroprivreda Srpske neustavno povećala cijenu struje

Urednik

Trebinjac lišen slobode zbog SMS prijetnji sugrađaninu

Urednik

Iznajmljuje se poslovni prostor na duži vremenski period

Urednik

Novi sjaj tri trebinjska mosta do kraja godine

Urednik

KC Trebinje: Program bioskopa do 5. marta

Urednik

Muzej Žitomislić nagradio najbolje fotografije mostova u BiH

Urednik

Servisne informacije za srijedu, 28. februar

Urednik

Kakvo nas vijeme danas očekuje?

Urednik

Gaćinović niže uspjehe

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više