Hercegovina Vijesti

Otvoren objekat zatvorenog bazena u Trebinju

Svečano je otvoren zatvoreni bazen u Trebinju, projekat na koji se čekalo oko pedeset godina. 

Gradnju bazena je sa 13 miliona KM finansiralo preduzeće „Hidroelektrane na Trebišnjici“

Bazen se nalazi na lokalitetu Abazovina, u centru grada.

Zatvoreni bazen u Trebinju, koji je danas svečano otvoren, jedan je od najreprezentativnijih sportskih objekata u cijeloj BiH, izjavila je ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović.

Davidovićeva je izrazila zadovoljstvo završetkom izgradnje bazena u Trebinju jer je razvoj sportske infrastrukture preduslov za razvoj sporta, ali i turizma.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da će bazen biti na ponos svim građanima Republike Srpske – namijenjen je ne samo za građane Trebinja, već i Hercegovine i cijele Srpske.

Ćurić je, nakon svečanog otvaranja bazena, rekao da su građani Trebinja čekali na ovaj bazen više od 50 godina, a da su istovremeno oko 70 godina imali uspješnu tradiciju u plivačkim sportovima.

On je izrazio nadu da će izgradnjom ovog objekta biti ostvarivani još bolji sportski rezultati i da će se još više djece i mladih takmičiti.

Gradonačelnik Trebinja je naveo da je prije 20 dana objavljen javni poziv za osjetljive kategorije na koji se prijavilo oko 1.000 zainteresovanih iz višečlanih porodica, djece bez jednog ili oba roditelja, studenata i za sve njih će biti besplatno korištenje bazena.

Ćurić je zahvalio srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, premijeru Republike Srpske Radovanu Viškoviću i ostalima što su prisustvovali svečanom otvaranju bazena, kao i vaterpolo reprezentacijama Srbije i Crne Gore koje će danas odigrati prvu utakmicu na novom bazenu u Trebinju.

Direktor „Hidroelektrana na Trebišnjici“ (HET) Gordan Mišeljić izrazio je zadovoljstvo što je to preduzeće uspjelo da završi ovaj značajan i kvalitetno urađen projekat sopstvenim sredstvima uz pomoć „Elektroprivrede Republike Srpske“.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je zatvoreni bazen u Trebinju, koji je danas svečano otvoren, jedan od najvećih sportskih infrastrukturnih objekata građenih u novije vrijeme.

Premijer je istakao da je riječ o investiciji vrijednoj više od 14 miliona KM i kompleksu koji obuhvata više od 10.000 metara kvadratnih.

Višković je izrazio zadovoljstvo što je građanima stavljen na raspolaganje veličanstven objekat olimpijskog tipa koji će moći da zadovolji potrebe ne samo Hercegovine, nego i Republike Srpske u smislu međunarodnih vaterpolo i plivačkih takmičenja.

Premijer je izrazio očekivanje da će se ovim u

narednom periodu na velika vrata vratiti plivački sport u Trebinje.

„Tradicija plivanja i vaterpola ovdje je stara više od 70 godina i nadamo se da će ovim kompleksom uslovi za trening, rad i promociju naših novih talenata biti na visokom nivou“, naveo je Višković.

On je istakao da je ponosan na Republiku Srpsku, Trebinje, „Elektroprivredu“, HET, naglasivši da je ova generacija stavila ovaj objekat na raspolaganje građanima Trebinja i Hercegovine.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, premijer Republike Srpske Radovan Višković i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić danas su svečano otvorili zatvoreni bazen u Trebinju.

Otvaranju bazena prisustvovala je ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović, generalni direktor „Elektroprivrede Republike Srpske“ Luka Petrović i brojne zvanice.

Gradnju bazena je sa 13 miliona KM finansiralo preduzeće „Hidroelektrane na Trebišnjici“.

Bazen se nalazi na lokalitetu Abazovina, u centru grada.

 

Izvor: Nezavisne 

BONUS VIDEO

Slični članci

Ćuk: Mnogo manje požara ove godine, građani poštovali mjere

Urednik

Izložba digitalnih kolaža Ane Vejin Bejat u Umjetničkoj galeriji „Rajka Merćep“ Bileća

Urednik

KC Trebinje: Program bioskopa od 24. do 29. oktobra 2024

Urednik

Grad Trebinje i elektroenergetski sektor pomažu sanaciju crkve u Vlasačama

Urednik

Trebinje dobija festival stripa

Urednik

Srpska bogatija za 22 bebe: Po jedan dječak u Trebinju i Nevesinju

Urednik

Bilećki stećci na udaru vandala

Urednik

Uzbudljiv početak nove sezone Pab kviza u Kneževom konaku

Urednik

„Dobro došli kićeni svatovi“ pred publikom u Nevesinju

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više