Hercegovina Naše priče Vijesti

Radić: Nizom aktivnosti do zanimljivijih sadržaja za posjetioce Trebinja

Meteorolozi kažu da nam od petka stižu stabilnije vremenske prilike, te će biti idealno vrijeme za produženi vikend u najjužnijem gradu Srpske. Kada tome dodamo činjenicu da državljani Srbije i Crne Gore ne trebaju ispunjavati određene uslove za prelazak graničnih prelaza, grad na Trebišnjici može očekivati i brojne posjetioce iz susjednih država.

Uživanje u ispijanju kafe na otvorenom, posjete restoranima i vinarijama samo su neke od aktivnosti koje vesele sve domaće i strane turiste kada pomisle na posjetu Trebinju.

Direktor Turističke organizacije Trebinje Marko Radić najavio je brojna iznenađenja koja možemo očekivati tokom čitavog mjeseca ljubavi.

„Što se tiče promotivnih aktivnosti napravili su akciju za Dan zaljubljenih, a planiramo iznenađenja i za Osmi mart. Do kraja mjeseca nas očekuje i organizovanje kulturne večeri zanimljive tematike, koja je vezana za ruske emigracije u Hercegovini, te promotivni tekst o našem gradu koji ćete čitati u prvom izdanju Nacionalne geografije za Crnu Goru“, naveo je Radić.

Pored toga, naglasio je da će početkom marta učestvovati u video konferenciji sa Sankt Peterburgom , gdje će pričati o turizmu koji oranizuju Vlade RS i Komitet za razvoj turizma u Vladi Sankt Peterburga.

Osim prirodnih ljepota, posjetioce na jug Srpske privlači i povoljna epidemiološka situacija, jer kako nam je Radić rekao, Trebinje važi za sigurnu destinaciju kada je u pitanju boravak turista.

„Smještajni kapaciteti se pridržavaju svih epidemioloških mjera koje propisuje Institut za javno zdravstvo RS, a posebno treba naglasiti da ugostiteljski objekti rade do 22 časa“, istakao je Radić.

Što se tiče domaćih turista, napomenuo je da i dalje traje akcija Vlade Republike Srpske.

„Aktuelni su i vaučeri Vlade RS koji važe do 30. juna, a svi oni koji su iskoristili svoj vaučer za posjetu Trebinju u prethodnoj godini, ponovo mogu da apliciraju i iskoriste ovu pogodnost za jeftiniji odmor na mediteranu Republike Srpske“, dodao je Radić.

 

 

Ivana Kardum

HP, februar 2021.

BONUS VIDEO

Slični članci

Ćuk: Mnogo manje požara ove godine, građani poštovali mjere

Urednik

Izložba digitalnih kolaža Ane Vejin Bejat u Umjetničkoj galeriji „Rajka Merćep“ Bileća

Urednik

KC Trebinje: Program bioskopa od 24. do 29. oktobra 2024

Urednik

Grad Trebinje i elektroenergetski sektor pomažu sanaciju crkve u Vlasačama

Urednik

Trebinje dobija festival stripa

Urednik

Srpska bogatija za 22 bebe: Po jedan dječak u Trebinju i Nevesinju

Urednik

Bilećki stećci na udaru vandala

Urednik

Uzbudljiv početak nove sezone Pab kviza u Kneževom konaku

Urednik

„Dobro došli kićeni svatovi“ pred publikom u Nevesinju

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više