Vijesti

U Trebinju otvoren Festival dječijih predstava

Dječji animator i glumac Darko Kurtović otvorio je u Domu mladih u Trebinju četrnaesti po redu Festival dječijih predstava Trebinje 2024, istakavši da su predstave svake godine sve kvalitetnije.

Oduševljeni mališani su u prepunoj sali Doma mladih odgledali predstavu Lutkarskog kazališta Mostar „Karius i baktus“, a prepuna sala se očekuje i u narednim danima, kada će se predstaviti Korifej teatar Podgorica, Teatar Tuzla i Kulturna scena Male stvari –  Trebinje.

„Festival zaista iz godinu u godinu raste, pa ćemo ove godine, osim četiri sjajne predstave, imati i Izložbu radova najmlađih Trebinjaca i Trebinjki na temu pogledanih festivalskih predstava kojom će se i završiti festival, a najbolji radovi biti nagrađeni, što ovo naše okupljanje čini malo drugačijim od drugih“, kazao je Kurtović.

On je, i sa pozicije glumca, ali i zasigurno najpoznatijeg dječijeg voditelja i animatora u Hercegovini, istakao da je festival jako koristan i za cio grad, jer se na ovaj način najmlađi upoznaju sa teatarskom umjetnošću, ali se ovim predstavama i odrasli oplemenjuju.

„Zbog toga bi se festival možda mogao i proširiti, da bude više predstava, više dječijih sadržaja i da djeca početkom ljeta svake godine bukvalno preuzmu ključeve grada“, naglasio je Kurtović.

Dejan Mirković, zamjenik direktora Doma mladih se slaže sa njim da Festival znači dosta i djeci i cijelom gradu.

„Na ovaj se način najmlađi zasigurno po prvi put upoznaju sa pozorištem, jer predstave posjećuju mališani vrtićkog uzrasta i nižih razreda škole, dakle, stiču jednu kulturu odlaska u pozorište, što i jeste, kako Darko kaže, jako korisno i za cio grad“, kazao je Mirković.

On je pozvao sve trebinjske mališane da prisustvuju barem nekoj od dječijih predstava i da likovnim radovima zabilježe svoje impresije sa tih predstava, a svi radovi će biti izloženi na kraju manifestacije u holu Doma mladih, za kada se, kako dodaje, može očekivati pravi spektakl.

 

Izvor: Nezavisne

BONUS VIDEO

Slični članci

KC Trebinje: Program bioskopa od 13. do 18. juna

Urednik

Obilježen Svjetski dan dobrovoljnog darivanja krvi

Urednik

Vuk Janković, matematički genije iz Trebinja: Vježbanje mi je uživanje

Urednik

Trebinjac Ivan Ćuzulan nastupa na igrama BRIKS-a u Rusiji

Urednik

Koncert muzičkog ansambla “Fenečki biseri” u subotu u amfiteatru na Crkvini

Urednik

Počinje festival o medijima i digitalnom dobu

Urednik

Kongresni centar Trebinje predstavljen u Zagrebu

Urednik

Grad Trebinje završava izgradnju zgrade sa 15 stanova za izbjegla i raseljena lica

Urednik

Gradnja aerodroma u Trebinju počinje 2026. godine?

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više