Hercegovina

Mostar: Od danas zabrana rada nedjeljom, pojedini tržni centri ipak rade

Trgovinama u Mostaru od danas je zabranjen rad nedjeljom, a oni koji se ne budu pridržavali ove odredbe ili prema posebnoj odluci grada ne budu imali odobrenje za rad, biće kažnjeni i do 3.000 KM.

Izuzetak od ovog pravila odnosi se na trgovine koje imaju odobrenje za rad od nadležnih službi, s tim da neki drugi dan u sedmici moraju zatvoriti objekat, prenose federalni mediji.

Tu mogućnost iskoristio je, kako se navodi, šoping centar „Plaza“ na Bišću Polju, tako da radi nedjeljom, a ponedjeljkom je zatvoren. Prvobitno je i Mepas Mall planirao da radi po istom modelu, ali poslije peticije radnika ovaj tržni centar je promijenio plan i od 12. aprila zvanično radi svakim danom od ponedjeljka do subote do 21 čas. I zaposleni u „Plaza“ šoping centru pisali su peticiju upravi da umjesto neradnog ponedjeljka imaju neradnu nedjelju, ali im ta molba za sada nije uslišena.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić rekao je da je ideja o zabrani rada nedjeljom bila s ciljem da svi građani mogu provesti taj dan sa porodicom.

On je naveo da je mnogo ljudi zadovoljno ovakvom odlukom, ali i da postoje pritisci nekih poslodavaca koji imaju određene potrebe za preraspodjelom radnika i radnog vremena.

 

HP, april 2022.

BONUS VIDEO

Slični članci

Bilećki stećci na udaru vandala

Urednik

Glumac Uliks Fehmiu u „Mojih 50“ na Padrino radiju

Urednik

Košarkaši Leotara ubjedljivi protiv Slobode iz Tuzle

Urednik

Rukometaši Leotara i Konjuha podijelili bodove u Trebinju

Urednik

U Trebinju održan 16. Memorijalni turnir „Ljubinko Akšam“

Urednik

Skupština akcionara IAT-a nije održana zbog nedostatka kvoruma

Urednik

Aleksandra Radović u „Mojih 50“ na Padrino radiju

Urednik

Rukometaši Leotara savladali Slobodu u Trebinju

Urednik

Izložba mladih crnogorskih umjetnika otvorena u Muzeju Žitomislić

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više