Hercegovina Vijesti

Na 15 biračkih mjesta u BiH moći će da glasa 11.500 državljana Srbije

Na predstojećim predsjedničkim i parlamentarnim izborima u Srbiji, koji će biti održani sutra, na 15 biračkih mjesta moći će da glasa oko 11.500 državljana Srbije koji borave u BiH, rečeno je Srni u Ambasadi Srbije u BiH.

„Državljani Srbije koji borave u BiH, a koji su se do 12. marta putem diplomatsko-konzularnih predstavništava Srbije u BiH prijavili da će glasati u BiH, mogu da ostvare svoje glasačko pravo na biračkim mjestima na kojima su se prijavili da će glasati“, rečeno je iz Ambasade.

Biračka mjesta u Banjaluci biće otvorena u Generalnom konzulatu Srbije, te zgradi „M:tela“, u Sarajevu u Ambasadi Srbije, u Mostaru u Generalnom konzulatu, u Trebinju u Konzularnoj kancelariji Generalnog konzulata Srbije u Banjaluci, a u Drvaru u Konzularnoj kancelariji Generalnog konzulata Srbije u Mostaru.

U Višegradu će državljani Srbije glasačko pravo moći da ostvare na biračkom mjestu koje će biti otvoreno u Srednjoškolskom centru „Ivo Andrić“, u Doboju u Galeriji centra za kulturu i obrazovanje, a u Bratuncu u istoimenom srednjoškolskom centru.

U Bijeljini će biračko mjesto biti otvoreno u Centru za kulturu, u Prijedoru u Osnovnoj školi „Desanka Maksimović“, u Rudom u istoimenom srednjoškolskom centru, u Loparama u Osnovnoj školi „Sveti Sava“, kao i u istoimenoj osnovnoj školi u Zvorniku, te u Pilici u područnom odjeljenju Osnovne škole „Vuk Karadžić“ Roćević u Branjevu.

Iz Ambasade su naveli da će biračka mjesta biti otvorena na dan glasanja od 7.00 do 20.00 časova, te napomenuli da je glasačima prilikom dolaska na glasanje potreban važeći identifikacioni dokument Srbije, odnosno lična karta ili pasoš ove države.

 

 

Izvor: Nezavisne

BONUS VIDEO

Slični članci

FOTO / Praznik odbojke u Gacku

Urednik

Čast i privilegija: Trener Leotara u stručnom štabu Srbije

Urednik

Mlijeko u BiH dva puta skuplje nego u Hrvatskoj, a maslac čak tri puta

Urednik

Učenik napao nastavnika u školi u Crnoj Gori

Urednik

Trebinje nizom aktivnosti njeguje sjećanje na vladiku Atanasija

Urednik

Agencija za statistiku BiH: U 2023. registrovano više od 1,2 miliona vozila

Urednik

Koliko se često traži odgoda početka služenja zatvorske kazne i kad je ona opravdana

Urednik

Trebinje ponovo proglašeno turističkim mjestom: U odnosu na prethodni put, osvojeno novih 50 bodova

Urednik

Novi festival kantautorske muzike početkom maja

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više