Hercegovina

Turneja od 50 koncarata: „Bijelo dugme“ najavilo koncert i u Trebinju 3. avgusta

Menadžer Gorana Bregovića i inspirator turneje „50 godina Bijelog dugmeta“ Adis Gojak otkrio je da turneja napopularnijeg sastava bivše Јugoslavije kreće iz Sarajeva, a među gradovima koji su do sada potvrđeni nastupi se navodi i Trebinje i to 3. avgusta.

– Upravo dogovaramo datume za turneju benda Bijelo dugme povodom jubileja pedeset godina postojanja. Krećemo sa koncertima iz Doma mladih u Sarajevu 11. maja. Ovo mjesto može da primi samo 2.000 ljudi, ali smo ga odabrali zbog simbolike i emotivne vrijednosti koje ima za Bregovića i ostale muzičare iz benda. Poslije tog koncerta 1974. godine je sve počelo. Turneju smo zamislili tako da ima samo pedeset koncerata i pažljivo biramo gradove. Ovu turneju Bijelo dugme svira skoro pa u originalnoj rok postavi. Očekujemo spektakularne nastupe prepune emocija na svakom koncertu – poručio je Gojak.

– Nažalost, nisu svi originalni članovi Bijelog dugmeta živi. Skupićemo se u starom sastavu što bolje možemo. Nema više nijednog živog klaviriste, i Laza Ristovski i Vlado Pravdić su umrli, tako da će Ogi Radivojević svirati klavijature. On je moj dugogodišnji saradnik i odličan muzičar. Zoran Redžić je tu iz originalne postave i Điđi Јankelić koji je nekada svirao u Dugmetu – rekao je Goran Bregović.

Za sada su potvrđeni termini koncerata Bijelog dugmeta u Sarajevu (11. maj), Nišu (22. juna), Kragujevcu (28. juna), Banjaluci (5. jula), Trebinju (3. avgusta), Puli (25. avgusta) i Splitu (31. avgusta).

 

Izvor: RTRS

BONUS VIDEO

Slični članci

Održan svečani koncert povodom jubileja Muzičke škole Trebinje

Urednik

Hercegovina se pobjedom nad Leotarom u Trebinju oprostila od Premijer lige BiH

Urednik

Fudbalerke Leotara proslavile titulu i plasman u Premijer ligu BiH

Urednik

Postani dio tima „Grada Sunca“: Otvorena pozicija menadžer hotela (m/ž)

Urednik

U Kulturnom centru Trebinje održan prvi „Kantarion“

Urednik

Gacko ispratilo 76. generaciju maturanata Srednjoškolskog centra “Pero Slijepčević”

Urednik

Padrino učestvovao na 27. Radio danima RAB Srbija na Zlatiboru

Urednik

Veliko otvaranje Aqua parka u Gradu Sunca 8. juna

Urednik

Večeras u Trebinju prvi festival kantautorske muzike

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više