Hercegovina

U Bileći promovisana knjiga „Poziv“ autorke Radmile Šinik

Narodna biblioteka „Vladimir Gaćinović“ organizovala je sinoć u Domu kulture „Jevto Dedijer“ promociju knjige „Poziv“ autorke Radmile Šinik.


Naša sugrađanka Radmila Šinik ranije je objavila dvije zbirke pjesama: „Pišite mama velikim slovom“ i „Moj tata vrijedi zlata“. Ističe da je za djecu osjetljivo i teško pisati, jer kod njih nema glume.

,,Ova knjiga je poziv djeci da se vrate u prirodu. Mnogo vremena provode uz novu tehnologiju i zaboravljaju da trebaju da se druže sa životinjama i prirodom. Ilustracije za moje knjige je radila Bosiljka Grčić, pa su one doprinijele da knjige budu primamljivije i ljepše djeci“, kaže Radmila Šinik.

O književnom radu autorke govorila je Radmila Vukoje, profesor srpskog jezika i književnosti.
,,Radmiline pjesme su jednostavne, ali svaka od njih prenosi neku životnu poruku. Vrlo lako se čitaju i lako pamte. Drage su djeci, jer Radmila poznaje djecu i zna da su oni osjetljiva čitalačka publika. ,,Poziv“ je divno osmišljena, ilustrovana književna forma. Poziv upućuju životinje, tužne su, jer nema djece. Ipak, na kraju, pobjeđuje radost i drugarstvo“, kaže Vukoje.

Na promociji su učestvovali učenici Osnovne škole „Sveti Sava“ i Osnovne škole „Petar II Petrović Njegoš“. Sanja Bošković, direktor Biblioteke „ Vladimir Gaćinović“ izrazila je zahvalnost djeci, nastavnicima i rukovodstvu osnovnih škola.

„U organizaciji svake promocije uvijek uključujemo naše sugrađane . Primjetili smo da se knjige tako najlakše usele u srca čitalaca. Ovo je za nas posebno emotivna promocija, jer je autorka dugogodišnji radnik biblioteke i naš veliki prijatelj“, istakla je Bošković.

 

Izvor: Radio Bileća

BONUS VIDEO

Slični članci

Održan svečani koncert povodom jubileja Muzičke škole Trebinje

Urednik

Hercegovina se pobjedom nad Leotarom u Trebinju oprostila od Premijer lige BiH

Urednik

Fudbalerke Leotara proslavile titulu i plasman u Premijer ligu BiH

Urednik

Postani dio tima „Grada Sunca“: Otvorena pozicija menadžer hotela (m/ž)

Urednik

U Kulturnom centru Trebinje održan prvi „Kantarion“

Urednik

Gacko ispratilo 76. generaciju maturanata Srednjoškolskog centra “Pero Slijepčević”

Urednik

Padrino učestvovao na 27. Radio danima RAB Srbija na Zlatiboru

Urednik

Veliko otvaranje Aqua parka u Gradu Sunca 8. juna

Urednik

Večeras u Trebinju prvi festival kantautorske muzike

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više