Berza poslova Hercegovina

Podrumi Vukoje 1982 počeli berbu žilavke u Carskim vinogradima

Porodica Vukoje je danas ozvaničila još jednu berbu autohtone žilavke na lokalitetu Carskog vinograda Ušće, nadomak Trebinja.

U godini koja će donijeti nešto manje kvantitativnog prinosa grožđa i vrhunski kvalitet Podrumi Vukoje 1982 očekuju još jednu godinu u kojoj će za tržište na tri svjetska kontinenta pripremiti vrhunska vina sa pečatom Hercegovine.

„Imali smo jako dobru godinu što se tiče svih stvari koje su se dešavale tokom godine. Sto dana bez padavina je možda bio otežavajući faktor, što se tiče prinosa, ali mi generalno ne radimo masovna i stona, već samo vrhunska vina i ne znači nam prinos mnogo, tako da ćemo ove godine imati jako dobre rezultate što se tiče kvaliteta i sa lokaliteta Zasad polje, ali i sa ovog najznačajnijeg vinskog lokaliteta u našoj zemlji, Carskih vinograda na Ušću“, istakao je Radovan Vukoje, direktor Podruma Vukoje 1982.

Danas je počela berba grozdova žilavke koja će se koristiti za proizvodnju Carskog vina, koje nastavlja tradiciju vina koje se proizvodilo na ovom lokalitetu još prije 130 godina.

„Od probranih grozdova, koji imaju najbolji kvalitet, nabolji odnos šećera i kiselina, proizvodimo ovo specifično vino. Carsko vino je specifično i po tome što u svom procesu proizvodnje odležava dvije i po godine u bagremovim buradima, a zatim dolazi u bocu, gdje ostaje još godinu dana, pa je tek onda spremno za tržište“, rekao je Radovan Vukoje, direktor Podruma Vukoje 1982.

Ove godine je upravo Carska žilavka iz 2018. godine, koja je sada na tržištu. na prestižnom ocjenjivanju u Londonu ušla u selekciju tri vina za vino godine, što donosi priznanje ne samo za Podrume Vukoje i Hercegovinu, nego i za vinarstvo u cijeloj jugoistočnoj Evropi.

Treba istaći da se u Podrumima Vukoje 1982 poklanja velika pažnja proizvodnji po strogim organskim pravilima, što vinima daje poseban pečat kvaliteta.

„S obzirom na to da je naše carsko vino iz 2018. godine od probrane berbe grožđa pozicionirano tako visoko ove godine, onda možemo reći da je to sami vrh evropskog i svjetskog vinarstva“, ističe Radovan Vukoje.

rhdr

U Podrumima Vukoje 1982 sve je podređeno kvalitetu proizvoda, te godišnje u buteljama završi onoliko vina koliko su hercegovački vinogradi podarili grožđa, te je uvijek fokusd na premium kvalitetu a ne kvantitetu vina.

 

Padrino, oktobar 2022.

 

BONUS VIDEO

Slični članci

Savladajte umjetnost lijepog pisanja: Škola kaliografije uskoro u Trebinju (AUDIO)

Urednik

Ovako se boje jaja u Hercegovini

Urednik

Gacko: Pod u Hramu Svete Trojice će biti pravo remek-djelo

Urednik

Oglasi za posao: Ekskluzivni objekti u Bokokotorskom zalivu zapošljavaju radnike

Urednik

Posjetite Salon namještaja „DiV“ i uživajte u povoljnoj i kvalitetnoj kupovini (FOTO)

Urednik

Oglas za posao: Kompaniji „Globtour“ potrebni vozači autobusa (m/ž)

Urednik

Šampionski trofej ponovo u Gacku: ŽOK Gacko RD Swisslion odbranilo titulu bez poraza

Urednik

Ljubinje: Donatorska radionica za ljepši sjaj folkloraša

Urednik

Trebinjac Marko Kovač dobitnik nagrade Grada Beograda ‘Despot Stefan Lazarević’

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više