O nama

srdjan

“Pozitivni uprkos svemu”: Saznajte ko stoji iza HP media grupe

 

HP media grupa osnovana je marta 2016. godine u Trebinju, sa ciljem inovativnog pristupa marketingu i oglašavanju, primarno posredstvom medija koji praktikuju objektivan i nezavistan pristup informisanju, te oglasnih platformi koje su dio globalnih trendova.

Osnivači i suvlasnici, Dejan Milošević i Bojan Sulaver, odlučili su se da kroz pružanje prilike mladim i obrazovanim ljudima okupe kompetentan, ambiciozan i motivisan tim sa kojim će ostvariti postavljene ciljeve. Naša vizija je da budemo sinonim za kompaniju koja stalno postavlja više standarde u našim oblastima poslovanja, ne samo uvodeći nove navike i trendove, već da ih i predviđamo i kreiramo. HP media grupa važi za kompaniju koja posluje u dosluhu s vremenom koje tek dolazi.

Kroz bavljenje lokalnom zajednicom odlučni smo da podižemo svijesti ljudi o temama bitnim za napredak cijelog društva, te da na taj način kreiramo ambijent za bolji život i bolje sutra.

U okviru našeg poslovnog sistema funkcionišu Padrino radio, internet portal Hercegovina PromoHP mreža LED displeja, te mreža vanjskog oglašavanja u vidu bilboard-a i city light oglasnih panoa na lokacijama u cijeloj istočnoj Hercegovini.

Lidersku poziciju Padrino radija potvrdili smo u prvoj godini njegovog radate opravdali epitet najbolje ocjenjenog radijskog projekta u Bosni i Hercegovini na konkursu Regulatorne agencije za komunikacije BiH 2018. godine, o čemu najbolje svjedoče naši slušaoci koji su nas u više anketa ocijenili kao najslušaniji radio na području Trebinja i istočne Hercegovine. Na drugu godišnjicu rada na frekvenciji 90,8 MHz pokrenut je i drugi online kanal pod nazivom Padrino karantin radio, a u pripremi je i treći online kanal namjenjen HoReCa segmentu slušalaca.

Internet portal Hercegovina promo je jedan od najposjećenijih portala na području naše regije i više od osam godina jedino je apolitično dnevno internet glasilo u istočnoj Hercegovini. Donoseći svakodnevno priče “sa ljepše strane Hercegovine” zaslužio je i pažnju agencije Ipsos BiH koja ga je svrstala među Top 100 web portala u Bosni i Hercegovini, a podaci o posjećenosti sadržaja dostupni su našim brojnim klijentima u ovoj renomiranoj agenciji.

Jedina smo registrovana kompanija sa sjedištem u našoj regiji koja se bavi poslovima “outdoor” oglašavanja, a mreža oglasnih površina (LED displeji u Trebinju, Bileći, Nevesinju i Herceg Novom, te bilboard-i i city light-ovi) pokriva cijelo područje istočne Hercegovine. Reklamni LED displej u centru Trebinja, uz most Ive Andrića, je prvi medij ove vrste u Hercegovini, a i danas jedini multimedijalni displej u regiji, te jedina besplatna wi-fi zona u Trebinju.

Naša referenca je preko 200 klijenata, sa kojima smo od osnivanja na različite načine realizovali uspješne marketinške kampanje, više samostalno organizovanih javnih događaja, sponzorstva i pokroviteljstva mnoštva manifestacija u našoj regiji, te društveno odgovoran i humanitarni rad usmjeren primarno zajednici u kojoj živimo i radimo.

U fazi otvaranja je i Agencija za promet nekretnina Padrino.

Iza svakog uspješnog projekta stoji posvećen i uspješan tim.

Mi predstavljamo naš, koga čine istinski profesionalci i zaljubljenici u svoj posao:

 

Bojan Sulaver, rođen je 30. maja 1977.godine. Osnivač je i direktor HP media grupe. U svijet medija je ušao prije više od dvije decenije kao tonski realizator na radiju, a potom je bio zaposlen na svim privatnim radio stanicama u istočnoj Hercegovini na poslovima muzičkog urednika i marketing producenta, a oprobao se i u poslu radijskog voditelja. Više od deset godina radio je i kao muzički DJ, te imao vlastitu produkciju nosača zvuka.

U periodu od 2005. do 2016. bio je zaposlen u Coca Cola Hellenic, na poslovima Market developera, Sales trainera i Sales supervisora. Radio je na nekoliko projekata od nacionalnog značaja za Coca Colu u Bosni i Hercegovini, te je više puta bio nagrađivan od strane korporacije na nivou BiH i Adria regije.

Portal Hercegovina Promo pokrenuo je 2012. kao želju da se profesionalno vrati medijima, a uz internet portal započeo je tada graditi mrežu vanjskog oglašavanja u vidu city light reklamnih panoa.

U martu 2016. godine, sa dugogodišnjim prijateljem i kumom Dejanom Miloševićem osniva HP media grupu, koja danas predstavlja lidera na polju oglašavanja i medija u istočnoj Hercegovini.

Dugogodišnji je apsolvent Visoke škole za turizam i hotelijerstvo, a voli za sebe da kaže da je u praksi turizam izvrsno savladao obišavši do sada četiri svjetska kontinenta na brojnim putovanjima koja ga, kako kaže, privatno i poslovno najviše obogaćuju. Osim medija i putovanja njegova velika strast je gastronomija.

Posvećen je ambiciji i vizijama da od HP media grupe, sa ambicioznim i motivisanim timom, napravi medijski i marketinški sistem prepoznatljiv u mnogo širim okvirima od trenutnih.

 

Ivana Kardum, rođena 19. januara 1995. u Trebinju. Diplomirala novinarastvo na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci 2019. godine.

Ušavši u svijet žurnalizma, najviše je privlačila pisana riječ, tako je za vrijeme studiranja radila u dnevnim novinama “Glas Srpske” pišući za gradsku rubriku, što je podrazumjevalo izvještavanje o događajima u Banjaluci, informisanje javnosti o problemima građana, ali i nezaobilazne priče o običnom čovjeku.

HP media grupi obavlja poslove urednika redakcije (radio Padrino i portal Padrino radio).

Najveću pažnju posvećuje nesvakidašnjim pričama iz okoline, kao i medijskoj podršci uspješnim ljudima. Kao urednik portala prijateljski nastrojena prema kolegama, uvijek raspoložena za timski rad i vodi se s tim da bez dobre atmosfere nema ni dobrog rada.

Smatra da je najbitnije da čovjek radi ono što voli, a za nju novinarastvo i jeste ljubav.

 

Željko Papić, rođen 28. septembra 1974. godine u Trebinju. Osnovnu školu i Matematičku gimnaziju završio u rodnom gradu, a radio amater je od 1988. godine.

Prvo radijsko iskustvo stekao 2000. godine na Pegaz radiju, nakon čega prelazi na Korona radio, gdje je obavljao poslove tonskog realizatora i izrade radijskih reklama od 2001. do 2016. godine. Muzički urednik u ovoj medijskoj kući postao je 2005. godine.

Od maja 2016. godine zaposlen u HP media grupi kao menadžer tehnike. U njegovim sigurnim rukama su gotovo svi tehnički segmenti HP media grupe, od emisione opreme Padrino radija, studijskog segmenta radija, produkcije reklamnih džinglova, do tehničke ispravnosti LED displeja i ostale opreme.

Druželjubiv i uvijek raspoložen za priču, a na poslu mu je najbitnija dobra komunikacija sa kolegama.

 

Bojan Nosović je rođen 20. marta 1990. godine u Trebinju. Osnovnu školu i gimnaziju završio u Bileći, a zvanje diplomirani novinar je stekao na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu.

Već šest godina se aktivno i profesionalno bavi novinarstvom, trenutno radi kao novinar i reporter Alternativne televizije iz Hercegovine.

Kao honorarni saradnik više od dvije godine radi u informativnom programu na Padrino radiju, a oprobao se i u drugim vrstama novinarstva (agencije i pisani mediji).

U proteklih šest godina obradio je sve važne teme iz cijele Hercegovine, ali i regiona. U fokus svog novinarskog angažmana uvijek stavlja običnog čovjeka, njihove priče i probleme.

 

Tijana Janković, rođena 6. septembra 1979. godine u Beogradu. Završila Srednju muzičku školu u Subotici.

Poslom radio voditelja se počela baviti 2005. godine u jednom lokalnom radiju u Bečeju. Nakon toga je sarađivala sa brojnim produkcijskim kućama, radio i televizijskim stanicama u Srbiji, regionu, ali i šire.

Autorka brojnih radio i TV emisija, a njen glas se može čuti u reklamama velikih kompanija poput: “Nestle”, “Purina Dentalife”, “Delhaize”, “DHL”, “Wiener städtische”, “Parodontax”, “Air Serbia”, “Turkish Airlines” itd, kao i onih nastalih u produkciji Padrino radija poput “Podruma Vukoje 1982”.

Bavi se i novinarstvom i izvještava o svim temama koje su značajne za građane, a o kojima se rijetko piše. Voli da radi, usavršava se i smatra da učenje i napredovanje nikad ne prestaje.

Na Padrino radiju kao honorarni saradnik druži se sa slušaocima svakog radnog poslijepodneva u terminu od 16 do 19 časova.

 

Srđan Ćurić, rođen je 12. septembra 1989. godine u Trebinje. Diplomirao na Fakultetu za proizvodnju i menadžment Univerziteta u Istočnom Sarajevu, gdje je i zaposlen kao sistem inženjer. Pored toga angažovan u HP Media Grupi, gdje je kao honorarni saradnik zadužen je za kreiranje i održavanje četiri web sajta koje posjeduje HP media grupa, kao i unaprijeđenje neophodnih IT solucija.

Oblasti rada i djelovanja su mu CAD i CAM sitemi, 3D modeliranje, sistem adminsitracija i web development, a referentni projekti: Digitalizacija muzeja Hercegovine, Modeliranje stanja alata, veliki broj web sajtova i prezentacija firmi i organizacija.

Pored brojnih poslovnih obaveza, slobodno vrijeme voli provoditi uz dobro društvo, bavi se sportom, a pobornik je i zdravog načina života.

 

DUKA Hosting iz Beograda, zadužena je za web hosting svih internet platformi HP media grupe, kao i radio striming svih kanala Padrino radija.

DUKA hosting pruža usluge Web hostinga tj. hostovanja web sajtova, email i web servisa kao i usluge radio striminga još od sada davne 2007. godine. Kroz DUKA hosting je bio cilj da, ugledajući se na uspješan poslovni model koji imaju sa web hosting brendovima u inostranstvu, prenesu najbolje svjetske trendove i na domaće tržište. Brzina rada servisa – prvenstveno odziv sajtova, sigurnost, pouzdanost i podrška, a sve to po cijeni prilagođenoj našem tržištu.

Vladimir Duka, osnivač i direktor DUKA hosting i United Internet DOO kompanija iz Beograda, inače rodom iz Bileće, kaže kako vjeruje da je predanost da pružite kvalitetnu uslugu i da istu stalno unapređujete formula za maksimalno zadovoljstvo klijenata. Njihovi serveri i mrežna oprema se nalaze u 5 datacentara tj, lokacija širom Evrope, a od nedavno i u Srbiji.

Preko 10 hiljada korisnika širom Evrope kroz domaće i inostrane hosting brendove im je ukazalo bezrezervno povjerenje.

U našem svakodnevnom radu izuzetno smo zahvalni svemu što nam pruža Željka Sulaver, a danas HP media grupa ne bi bila to što jeste da nam doprinos svojim dužim ili kraćim angažmanom nisu dali i Nikola Topalović, Isidora Dostić, Dragana Lugonja, Lazar Musić, Nikolina Sudar, Borka Mitrić, Jelena Drapić, Jovana Radulović, Andrea Kardum, Anđela Bodiroga, Nikolina Anđelić, Srećko Šijaković, Milica Doderović, te u periodu kada je samostalno poslovao portal Hercegovina Promo i Dajana Čokorilo, Ivana Bulić, Janko Vujović i Milica Nosović. 

 

 

HP / Padrino, decembar 2020.

 

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više