Magazin

Evo kako da bijele stvari budu savršeno bijele?

Prema komentarima ljudi s društvenih mreža postoji dobar trik koji to vrlo uspješno ostvaruje.

Oni, naime, kažu kako ovu akciju uspješno možete obaviti koristeći kristale sode koji su korisni za mnoge posloce u domaćinstvu. Kristali sode sigurni su za sve vrste tkanina i mogu biti korisni pri pranju jer omekšavaju vodu.

Kako ide postupak?

Potopite čarape u toplu vodu s nekoliko kašika sode. Važno je dobro promiješati vodu i kristale koji će vodu učiniti mutnom. Nakon toga čarape stavite u mašinu za pranje veša s ostalim bijelim stvarima.

nače, kristali sode mogu se koristiti i za čišćenje začepljenih cijevi, smrdljivih mašina za veš, uklanjanje masnoće i prljavštine, ali i algi s terasa.

Kojiji su još dobri načini izbjeljivanja rublja?
Jedan od najjeftinijih načina za savršeno izbjeljivanje rublja je upotreba kalijumovog permanganata (hiprmangana) koji možete da kupite u apoteci.

U 10 litara vruće vode stavite nmalo kalijumovog permanganata. Voda će postati ružičaste boje ali to je dobar znak, ne brinite. Dodajte 200 grama deterdženta za veš i dobro promiješajte pa u to stavite mokri veš. Posudu pokrijte najlonskom kesom ili folijom iostavite tako najmanje 4 sata, a najbolje preko cijele noći. Kada veš izvadite iz ove tečnosti, iscijedite ga i stavite u mašinu za pranje veša.

Još jedan trik se onaj sa praškom za pecivo.Jednu kesicu stavite u prašak za pranje veša pa promiješajte, prenose Vijesti.

Izvor: Glas Srpske

BONUS VIDEO

Slični članci

Ljeto slobode za 4 horoskopska znaka, istinski će prodisati

Urednik

Zašto sportisti piju sok od kiselih krastavaca?

Urednik

Ako vam vrućina remeti san, prije spavanja večerajte ove namirnice

Urednik

Nedjeljni horoskop od 30. juna do 6. jula

Urednik

Kako da pobjediš „nedjeljnu nervozu“ i rasterećeno dočekaš ponedeljak?

Urednik

Horoskop za jul: Dva znaka na životnoj raskrsnici

Urednik

Osvežavajući voćni koktel!

Urednik

Da li znate čemu služi vez na kraju peškira?

Urednik

Dame rođene na ove datume obogatiće se kad-tad

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više