Magazin

Pet trikova za savršeno čisto staklo na rerni!

Staklo rerne se brzo prlja, pa je potrebno često čišćenje. Rerne bi trebalo čistiti svaka tri meseca, ali se može desiti da zahtevaju i češće održavanje ako se intenzivno koriste. Velike porodice koje svakodnevno koriste rernu možda će morati da je čiste još češće, kako bi izbegle taloženje hrane i masnoće, ali i osigurale njeno efikasno funkcionisanje.

Jedan deo rerne koji je posebno sklon prljanju jesu njena vrata.

Staklo na vratima može vremenom brzo da postane prekriveno masnoćom i ostacima hrane i može da deluje kao da ne postoji rešenje za njega. Srećom, postoji nekoliko adekvatnih rešenja koje možete da zapamtite.

Tableta za pranje sudova:

Natopite tabletu vodom, lagano je utrljajte u staklo, ostavite da deluje 15 minuta, a zatim obrišite vlažnom krpom. Masnoća će nestati!

Soda bikarbona i voda:

Napravite pastu od sode bikarbone i vode, nanesite na staklo, ostavite da deluje 10-15 minuta, a zatim prebrišite.

Sirće i so:

Pomešajte beli sirće i malo soli, nanesite smesu na staklo i trljajte sunđerom. Ostavite par minuta, a zatim prebrišite.

Pasta za zube:

Iznenađujuće, pasta za zube može da bude veoma efikasna. Stavite je na staklo, ostavite nekoliko minuta, pa prebrišite vlažnom krpom.

Alkoholni sprej za čišćenje:

Sprej na bazi alkohola, poput onih za prozore, može pomoći u brzom uklanjanju mrlja s vrata rerne. Naprskajte, ostavite nekoliko minuta i obrišite.

 

BONUS VIDEO

Slični članci

Smiješi im se sreća: Ovaj znak će se u aprilu kupati u parama

Urednik

Ajfon poskupljuje za trećinu zbog novih carina?

Urednik

Čarolija mirisnih zavjesa: Trik koji vaš dom održava svježim i do mjesec dana

Urednik

Film koji je zaludio sve generacije već obara rekorde (VIDEO)

Urednik

Zašto je smijeh koristan za zdravlje?

Urednik

Nutricionistički savjeti za manje nadutosti i brže sagorijevanje masti

Urednik

Kakav preokret u „Slagalici“: Gubio s 55 razlike pa pobijedio (VIDEO)

Urednik

Frizura koja podmlađuje: Lako se oblikuje i uvijek ćete izgledati dotjerano

Urednik

Sezona tikvica: Razlozi zbog kojih bi trebalo češće ih jedemo

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više