Magazin

Tradicionalni italijanski recept za liker od nara od samo tri sastojka

Pravljenju likera od nara posebna pažnja se poklanja u Italiji gde ovo piće ima gotovo svaka kuća.

Liker se jednostavno pravi, a čeka se svega 10 dana da odstoji. Slatkastog je ukusa, pa ga mnogi nazivaju i ženskim pićem, a uglavnom se pije prije jela jer je odličan za otvaranje apetita.

Sastojci:

4 veća nara

700 ml votke

500 g šećera

Priprema:

Nar očistite i odvojite zrna. Stavite ih u veću teglu koja ima poklopac, pa ih pospite šećerom i zalijte votkom. Zatvorite poklopac, pa teglu dobro protresite da se šećer rastopi i svi sastojci lijepo povežu. Stavite je na tamno i hladno mjesto i ostavite je da stoji 10 dana. Povremeno protresite teglu ukoliko se šećer nakupi na dnu. Kada je liker spreman, procijedite ga kroz gazu i sipajte u staklenu, prethodno sterilisanu flašu. Zatvorite poklopac i čuvajte na tamnom mjestu, a možete i u frižideru da bude hladan. Služite ga u malim čašicama, a što duže bude stajao to će biti ljepši.

Izvor: Nezavisne

BONUS VIDEO

Slični članci

Koji je tvoj idealni prijatelj po horoskopu

Urednik

Idealna jačina klime: Radi savršeno i kada napolju „gori asfalt“

Urednik

Ne pravite ove greške prilikom doručka i mršavićete

Urednik

Grčka uvela nove takse za turiste

Urednik

Kako jednostavne jutarnje navike mogu da zaštitite vaše srce?

Urednik

Pogledajte u nebo večeras, ostvariće vam se želja

Urednik

Ova četiri horoskopska znaka čeka mirna druga polovina 2025. godine

Urednik

Koliko je zapravo 10.000 koraka? Evo koliko treba da hodamo svaki dan

Urednik

Predivno staro biblijsko ime za dječake, nosi vrlo moćno značenje

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više