Magazin

Tradicionalni italijanski recept za liker od nara od samo tri sastojka

Pravljenju likera od nara posebna pažnja se poklanja u Italiji gde ovo piće ima gotovo svaka kuća.

Liker se jednostavno pravi, a čeka se svega 10 dana da odstoji. Slatkastog je ukusa, pa ga mnogi nazivaju i ženskim pićem, a uglavnom se pije prije jela jer je odličan za otvaranje apetita.

Sastojci:

4 veća nara

700 ml votke

500 g šećera

Priprema:

Nar očistite i odvojite zrna. Stavite ih u veću teglu koja ima poklopac, pa ih pospite šećerom i zalijte votkom. Zatvorite poklopac, pa teglu dobro protresite da se šećer rastopi i svi sastojci lijepo povežu. Stavite je na tamno i hladno mjesto i ostavite je da stoji 10 dana. Povremeno protresite teglu ukoliko se šećer nakupi na dnu. Kada je liker spreman, procijedite ga kroz gazu i sipajte u staklenu, prethodno sterilisanu flašu. Zatvorite poklopac i čuvajte na tamnom mjestu, a možete i u frižideru da bude hladan. Služite ga u malim čašicama, a što duže bude stajao to će biti ljepši.

Izvor: Nezavisne

BONUS VIDEO

Slični članci

Horoskopski znakovi uvijek spremni za spontano putovanje

Urednik

Kako da zaštitite orhideje u novembru

Urednik

Koliko kafe pijete dnevno? Medicina kaže da su ovo bezbjedne količine

Urednik

Veoma dobar horoskop imaće 5 znakova: Konačno srećan dan

Urednik

Naučnici otkrili staklene kuglice nastale udarom meteorita prije 11 miliona godina (VIDEO)

Urednik

Zašto sanjamo? Nova globalna baza snova donosi odgovore

Urednik

Ljudi rođeni u ovom horoskopskom znaku uvijek imaju sreće

Urednik

Od davnina ova biljka se koristi kao amajlija

Urednik

Namažite ovo na mjesto gdje ćete prsnuti parfem, mirisaćete satima

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više