Magazin

Ugostitelji dižu cene ili „skraćuju“ jelovnik: Bečka šnicla će prva da „strada“?

Velika poskupljenja i inflacija predstavljaju izuzetno opterećenje za ugostiteljski sektor u Austriji. Ugostitelji planiraju da reše ovaj problem, a rešenje vide ili u podizanju cena obroka ili u „skidanju“ poznatih klasika sa jelovnika.

Austrijski ugostitelji su u velikom problemu, oni planiraju ili da dižu cene obroka ili da smanjuju menije. Ove nepopularne mere su jedini način da se prevaziđe kriza u sektoru. Ono što je najveći problem kod pravljenja novih menija jeste činjenica da će neki od najpoznatijih tradicionalnih specijaliteta morati da budu izbačeni.

Vlasnici restorana navode da će prvi klasik po kom je Austrija i poznata, bečka šnicla, morati da bude među jelima za koje više neće biti mesta u jelovnicima. Osnovni razlog je rast cena, posebno ulja, pa će sva jela koja zahtevaju veću količinu ulja u pripremi biti izbačena.

Osim namirnica, poskupela je i radna snaga, kao i zakup lokala, a čitava kriza oko energenata dodatno otežava stvari. Ukoliko struja bude još poskupela, biće izbačena iz menija sva jela koja zahtevaju veliku potrošnju struje.

Pored bečke šnicle, veliki broj jela po svemu sudeći nema baš blistavu budućnost. Uglavnom se radi o pomfritu, mesnim specijalitetima i pečenjima, kao i ostalim specijalitetima na koje smo svi navikli.

 

Izvor: B92

BONUS VIDEO

Slični članci

Horoskopski znakovi uvijek spremni za spontano putovanje

Urednik

Kako da zaštitite orhideje u novembru

Urednik

Koliko kafe pijete dnevno? Medicina kaže da su ovo bezbjedne količine

Urednik

Veoma dobar horoskop imaće 5 znakova: Konačno srećan dan

Urednik

Naučnici otkrili staklene kuglice nastale udarom meteorita prije 11 miliona godina (VIDEO)

Urednik

Zašto sanjamo? Nova globalna baza snova donosi odgovore

Urednik

Ljudi rođeni u ovom horoskopskom znaku uvijek imaju sreće

Urednik

Od davnina ova biljka se koristi kao amajlija

Urednik

Namažite ovo na mjesto gdje ćete prsnuti parfem, mirisaćete satima

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više