Magazin

Želja zamišljena na večeras je jača od svega

Iako je u crkvenom kalendaru obilježen crnim slovom, Krstovdan se poštuje i praznuje veoma pobožno, sa strogim postom koji podrazumijeva suvu hranu i vodu, ali i sa iskrenom molitvom.

Ovim rigoroznim postom na vodi i hljebu, tijelo se priprema za ispijanje bogojavljenske vodice koja se uzima u hramu, sutradan na Bogojavljenje.

Noć između Krstovdana i Bogojavljenja smatra se najmagičnijom od svih. Hrišćani vjeruju da se upravo ove noći nebo otvara, a Bog sluša naše molitve. Stoga budite pažljivi šta tražite i na koji način to radite.

Dobro razmislite koliko vam je važno to što tražite, a onda sa punom vjerom, u ponoć, podignite glavu ka nebu i u sebi izgovorite svoju želju.

Postoji jedno pravilo koje kaže da prije nego što zaželite želju treba da sebi postavite jedno pitanje:

Da li će mi ova želja biti važna za 5 godina? Ako je odgovor DA, onda je izgovorite baš ove noći.

Zašto Bog ispunjava samo pojedine želje?

Bog ipak vidi širu sliku. Ako vam u momentu nije ispunio želju, to znači da ta želja nije ni bila dobra za vas. Jedina nada koja vam je potrebna je očekivanje da se sve događa za dobro, a ne za zlo u vašem životu, kažu sveštenici.

Možete očekivati dobro bez obzira na ishod. Očekivati dobro znači vjerovati da je Bog dobar i da Bog nikada ne griješi, to je razlog zašto nas nada nikada neće razočarati na kraju.

Najbolji način življenja života je da živite kao malo dijete, bez brige i očekivanja.

Samo radite ono što vam donosi radost i izražavajte sebe bez straha u svakom trenutku. U potpunosti prihvatite sebe i ono što se događa bez prosuđivanja.

Kad nemate nikakvih očekivanja, vi prepuštate ishod Gospodu. Uvijek možete dobiti mnogo više kada nemate očekivanja, jer je Bog u stanju da učini više od svega što možete i zamisliti.

– Šta god da namjeravaš, oslušni savjet neba. Sve što tkaš, vezuj konce za nebo – rekao je sveti vladika Nikolaj, prenosi Stil.

 

 

Izvor: Stil

BONUS VIDEO

Slični članci

Tejlor Svift objavila 11. studijski album „The Tortured Poets Department“

Urednik

Ova tri znaka horoskopa očekuje turbulentna decenija

Urednik

Tri horoskopska znaka kojima 2024. sprema lijepa iznenađenja

Urednik

Najavljen prvi izbor za Miss AI: Ovo su uslovi za „takmičarke“

Urednik

Raspisan konkurs za nagradu „Milan Mladenović“

Urednik

Tri stvari koje su svojstvene uspješnim parovima

Urednik

Najpoželjniji muškarci rađaju se u ova tri znaka

Urednik

Bajaga i Instruktori predstavili reizdanje „Pozitivne geografije“

Urednik

Oni su najbolji ljudi horoskopa: Imaju dobru dušu, čuvajte ih

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više