Naše priče Posjetili smo

VIDEO / Posjetili smo Mljekaru „Pađene“ kod Bileće

Mljekara „Pađeni“ je za 19 godina postojanja prešla zahtjevan put od male porodične firme do kompanije koja važi za jednu od najuspješnijih u regiji. Danas je u mljekari koja je sinonim za domaće hercegovačke proizvode, zaposleno preko stotinu radnika, na hiljade kooperanata, a konstantno ulaganje u modernizaciju i precizna organizacija firme  – osnovna su načela kojima se vode. 

Osnivač i direktor Nenad Vukoje, za naš portal, ističe da ga je želja da pokrene neku novu priču koja će doprinijeti prosperitetu okruženja, motivisala da ne odustaje od zacrtanih ciljeva, te da mukotrpan rad i odricanje mora dati svoje plodove.

„Može se reći da sam prošao kroz neki put koji krasi ovu mljekaru, koji je zacrtan bio od početka. Vodili smo se pretpostavkama koji će pridonijeti  našoj budućnosti, našoj porodici, našem okruženju, Hercegovini i šire. Napravili smo priču koja je naša priča. Nismo se ugledali na neke druge. Mi smo 2012. napravili razvojni plan i kroz taj razvojni plan svake godine kontrolišemo šta smo u prethodnoj godini ostvarili.“ – rekao je Vukoje i dodao da u razvojnom planu nisu težili izazovima koje ne mogu ispuniti.

Proizvodi mljekare “Pađeni” prepoznatljivi su na čitavom tržištu BiH, a asortiman je podijeljen u više cjelina:  kiselomliječni proizvodi (jogurti, pavlake, namazi), meki sirevi, polutvrdi i tvrdi sirevi, kao i tradicionalni proizvodi (mladi kajmak, kajmak iz mješine, sir iz mješine, sir torotan).

„Prošlu godinu smo u proces rada uložili preko 2 miliona maraka da bismo mogli da preradimo 25% više proizvoda nego što smo uradili prethodne godine. Bilo je neophodno otvoriti novo tržište da bismo mogli plasirati toliko novih proizvoda. U svemu smo bili izuzetno uspješni, tako da smo i za ovu godinu planirali rast od 22% u odnosu na prethodnu. Ulažemo ove godine preko milion maraka i pokrećemo investiciju koja će moći da obezbijedi preradu od oko sto hiljada litara mlijeka u 24 sata u pogonima“ – istakao je Vukoje.

Korektan odnos prema radnicima razlog je više da oni sa osmijehom dolaze na posao. Vizija firma je da mladi zaslužuju priliku za usavršavanjem.

 

„Ovdje u mljekari, politika firme i moja politika jeste da kadar koji hoćemo da osposobimo ne preuzimamo iz drugih firmi, već ih ovdje stvaramo. Kao što u klubu postoji podmladak, mi smo iznjedrili dosta mladih, školovanih ljudi koji rade u sektoru tehnologije, ekonomije, koji su prepoznatljivi po nama. Svi su mlađi od trideset godina, a nekako je splet okolnosti odredio da se na najodgovornijim pozicijama nalaze žene.. U našoj firmi žene mogu biti sigurne za svoj posao i ne moraju se brinuti hoće li se imati gdje vratiti poslije trudničkog bolovanja“ – kazao je Vukoje i dodao da mu posebno zadovoljstvo predstavlja činjenica da zaposleni u mljekari napreduju, usavršavaju se i zasnivaju porodice.

 

HP, mart 2018.

BONUS VIDEO

Slični članci

Sedmi salon žilavke okupio oko 40 proizvođača vina i hrane iz Hercegovine

Urednik

„Tvoje minute“: Sa Vukom Milivojevićem pričali smo o novim ljetnim hitovima

Urednik

Gosti: Članovi Fondacije Sveti Vukašin, pričali smo o Preobraženskom bazaru

Urednik

VIDEO / Atina – mjesto gdje su bogovi ostavili najljepši pečat

Urednik

Ne nasjedajte na prevaru na Instagramu! Sa lažnog profila Padrino radija šalju se prevarantske poruke

Urednik

VIDEO / Degustirali smo odličan T-bone stejk u restoranu Drijen

Urednik

VIDEO / Portonovi – luksuzni kompleks prefinjenog mediteranskog stila

Urednik

Tvoje minute: Upoznali smo Nikolinu Ambuliju, učesnicu „Survivor ’23“

Urednik

VIDEO / Barselona – jedan od najvoljenijih i najposjećenijih gradova Evrope

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više