Sport

Gospodski potez Kyrgiosa: Na Instagramu objavio fotografiju s Nadalom i poslao mu sjajnu poruku

Australski teniser Nick Kyrgios poslao je poruku podrške Špancu Rafaelu Nadalu nakon što se ovaj prinudno oprostio od igranja na Wimbledonu zbog povrede mišića abdomena.

Kyrgios se tako bez borbe plasirao u finale Wimbledona gdje će igrati protiv boljeg iz duela između Novaka Đokovića i Camerona Norriea, a Nadalu je poručio kako mu želi što je moguće brži oporavak i da se nada kako će ponovo biti zdrav.

„Različiti igrači, različiti karakteri. Rafa, nadam se da će tvoj oporavak proteći kako treba i da ćeš uskoro ponovo biti zdrav. Do sljedećeg puta…“, napisao je Kyrgios.

Podsjećamo, slavni Španac je na ljekarskim pregledima saznao da ima rupturu na abdomenu.

Čak u dva navrata jučer je izlazio na pomoćne terene Wimbledona kako bi odradio lakši trening, ali je povreda bila jača od njega. Kada je odradio drugi lakši trening s trenerom Marcom Lopezom, odlučio je povući se iz polufinala Wimbledona.

„Moram se povući s turnira. Kao što su svi vidjeli jučer, patio sam s bolom u abdomenu. Doživio sam rupturu mišića“, rekao je Nadal i potom objasnio o kakvom se problemu radi:

„Donio sam ovu odluku jer vjerujem da ne mogu dobiti dva meča zaredom u ovakvim uvjetima. Ne samo da ne mogu servirati najboljom brzinom, već ne mogu napraviti normalan pokret kako bih servirao. U znak poštovanja prema sebi na neki način, neću izaći na teren“, zaključio je shrvani Španac.

Nadal tako ostaje na brojci od 22 osvojena Grand Slama, što će na Wimbledonu pokušati iskoristiti Novak Đoković koji trenutno ima 20 Grand Slam titula.

 

 

Izvor: Klix

BONUS VIDEO

Slični članci

Vladan Arizanović opet u dresu Leotara: Srce me vuklo u Trebinje

Urednik

Treći Vidovdanski turnir u Batkovićima završen trijumfom ekipe Kafe EKS

Urednik

Džudisti Leotara uspješno završili polaganje za pojas

Urednik

Vaterpolisti „Leotara“ osvojili Prvi međunarodni turnir „Vidovdan 2024“

Urednik

FK Leotar Trebinje prvi počinje pripreme

Urednik

Počinje Vimbldon – Đoković u pohodu na novi rekord

Urednik

Olga Danilović u glavnom žrijebu Vimbldona

Urednik

Srbija „nulom“ protiv Danske završila učešće na Euru

Urednik

Pred “orlovima” meč istine na EP protiv Danske

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više