Hercegovina Vijesti

Aktivno više požara u Hercegovini

Na području Trebinja, Gacka, Nevesinja i Bileće aktivno je više požara koji ne prijete imovini, saopšteno je iz Republičke uprave civilne zaštite.

Na podučju Trebinja aktivan je samo požar kod Bogojević Sela na Zupcima, a u toku jučerašnjeg dana ugašena su i četiri manja požara kod sela Bravenik, Podstraševica, Tuli i u blizini Trebinja na Studencu.

Potrošači koji se napajaju preko trafostanice “Luč dva” zbog radova neće imati struju od 10.00 do 12.00 časova.

Na području Gacka od kuća je odbijen požar kod sela Dramešina, gdje gore nisko rastinje i šuma. Požar na liniji Slivlja-Police gase vatrogasci i ne prijeti imovini.

Na području Nevesinja požar šume i niskog rastinja kod sela Rogače je aktivan i ne prijeti imovini. Jedan krak ovog požara kreće se prema selu Lukavac, a drugi prema selu Sato.

Požar kod sela Jarčište aktivan je i odbijen od kuća, a šumski požar na liniji Grebak-Zmijanci-Bukvica gori na površini od oko 30 dunuma.

Veliki požar kod sela Biograd zahvatio je oko 1.500 dunuma. U ovom požaru je oštećena i jedna napuštena kuća, dok je požar šume kod Donjih Brežina ugašen.

Kod sela Sopilja reaktivirao se požar šume i niskog rastinja na velikoj površini.

Na liniji Bodenik – Šobadine – Gornji Mirilovići – planina Viduš, u opštini Bileća, i dalje je aktivan požar koji je pod kontrolom.

Ugašen je požar trave i niskog rastinja kod sela Bijela Rudina. Selo Novakinja na području Vranjske nema struju zbog oštećenja električne mreže u požaru.

U mjestu Milića Brdo, u opštini Milići, juče je došlo do šumskog požara koji je ugašen.

Juče je u 15.50 časova u mjestu Zalukovik, takođe u opštini Milići, došlo do požara, u kojem su gorjeli suva trava i nisko rastinje, a koji je ugašen. Nije bilo povrijeđenih lica i ugroženih objekata.

Juče je ugašeno više požara na području Banjaluke.

Požari su ugašeni u naseljima Pavlovac, Potkozarje-Idžani, Stričići, Donji Pervan, Suturlija, Barlovci, Donja Piskavica, Gornje Rekavice, Mišin Han, Priječani, Bronzani Majdan, Potkozarje, Saračica-Štrpci, Slavićka-Tramošljike, Debeljaci-Gavranići.

Na području Sokoca juče su gašeni požari u naseljima Majdani, Bjelosavljevići i Brezjak.

Na Palama vatrogasci su imali četiri intervencije na gašenju požara. Ugašen je požar na krovu toplane, gdje je pričinjena manja materijalna šteta.

Šumski požari u selu Patkovina i Gornja Brda, u opštini Foča, ugašeni su juče.

Vatrogasci su juče imali dvije intervencije i na području opštine Istočno Novo Sarajevo i po jednu u Rogatici, Višegradu i Čajniču.

Dobojska vatrogasna jedinica gasila je četiri požara u kojima su gorjeli nisko rastinje i manji dijelovi šume, a ugasili su i požar u staroj napuštenoj kući u Ulici kneza Miloša u Doboju, koju su bili zaposjeli migranti. Nije bilo značajne štete ni povrijeđenih.

 

 

Izvor: Nezavisne

BONUS VIDEO

Slični članci

Crveno svjetlo poskupljenju obuke za vozače

Urednik

Nestala Marija Spaić iz Trebinja, u toku potraga

Urednik

Naprava sa tajmerom eksplodirala ispred Bolnice u Trebinju

Urednik

Svjetski dan bez automobila – Učinimo nešto dobro za našu planetu

Urednik

Poziv vjernicima na doček patrijarha u subotu u 19 časova i na liturgiju u nedjelju u 9 časova

Urednik

Spasavanje sela i očuvanje porodice: Srbija mladim bračnim parovima kupuje kuće i imanja

Urednik

Drapić: U Ljubinju otvorena radna mjesta, a realizuju se i infrastrukturni projekti

Urednik

Bolan početak školske godine: Iz “Ribnikara” se ispisalo 60 učenika, niko nije htio da bude direktor

Urednik

Cijene svadbenih proslava veće za oko 30 odsto nego prošle godine

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više