Ex YU Vijesti

Crna Gora objavila cifre za novu sezonu: Ko su najbrojiniji turisti

U Crnoj Gori je u julu zabilježeno 20,77 odsto više turista nego u istom periodu prošle godine, odnosno 0,77 odsto više nego rekordne 2019. godine, saopštila je danas Nacionalna turistička organizacija Crne Gore.

Kako se navodi, najbrojniji turisti su iz Srbije, koji su za prvih pet meseci u kolektivnom smještaju učestvovali sa oko 11 odsto u ukupnoj strukturi dolazaka inostranih gostiju, odnosno sa 19 odsto više u odnosu na prethodnu godinu.

Ističe se da najveći porast bilježi posjeta Nacionalnim parkovima Crne Gore, koje je obišlo gotovo 270.000 turista, odnosno čak 70 odsto više nego prošle godine.

Turističke organizacije i ugostitelji na sjeveru Crne Gore ističu da ove godine vlada izuzetno veliko interesovanje za boravak gostiju na nešto svežijem vazduhu i u netaknutoj prirodi, što potvrđuje i popunjenost smještajnih kapaciteta – na Žabljaku se bilježi rast posjete od 12 odsto, dok u Kolašinu boravi čak četiri puta više turista nego prošle godine.

Ukupan prihod od boravišnih taksi do sada dostigao je cifru od pet miliona evra, što u odnosu na prethodnu godinu predstavlja rast od 47 odsto, navode iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

Rast prometa i broja putnika bilježe i Aerodromi Crne Gore, na kojima je za prvih šest mjeseci ove godine evidentiran rast prometa aviona za 14 odsto a broj putnika porastao je za 43 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

 

 

 

Izvor: Nezavisne

BONUS VIDEO

Slični članci

Večeras otvaranje retrospektivne izložbe „Vrijeme i uspjesi Prve književne komune Mostar 1970-1992“

Urednik

Mostar: U dvorištu škole pronađen kostur

Urednik

Dio boraca i dalje čeka jedinstveni mjesečni dodatak: Nakon rješenja slijede isplate

Urednik

Održana sjednica Gradskog savjeta

Urednik

Za djecu bez jednog ili oba roditelja Grad obezbijedio 27.000 KM

Urednik

Tehničko ili političko pitanje – šta će pokazati rezultati popisa stanovništva u Crnoj Gori?

Urednik

Ove godine u Srpskoj povećan broj turista za 10 odsto

Urednik

Ništa od 1.000 KM miminalca u FBiH, razgovori od 2025.

Urednik

Lana Pudar prošla u polufinale Evropskog prvenstva

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više